kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sıfır noktasına dev askeri sevkiyat

Yeni Haber
Şırnak'ta, PKK'ya yönelik operasyonlar genişletilerek sürdürülürken, bölgeye yeni birlikler sevk ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü PKK'ya karşı olası bir sınır ötesi kara operasyonun sinyallerini vermeye başladı.

Sabah saatlerinde Şırnak'ın Cizre ilçesinden Irak sınırına sıfır noktada bulunan askeri birliklere 100'e yakın askeri araç ve çok sayıda komando kaydırıldı.

2 gündür bölgeye yapılan sevkıyat kapsamında sınır bölgesine çok sayıda komando ve askeri araç ve tank sevkıyatı yapıldı. Sabah gerçekleştirilen askeri sevkıyata zırhlı araçlar karadan eskortluk yaparken, helikopterler de havadan güvenliği sağladı.

Sevkıyatta, sınır birliklerine konuşlandırılmak üzere tanklar, askeri ambulans araçları, frekans bozucu jammerlar, uzun menzilli toplar, içi mühimmat ve cephane dolu araçlar, ZPT ve akrep türü zırhlı askeri personel taşıyıcı araçların sevk edildiği bildirildi.

Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde PKK'lı teröristlere yönelik yapılan operasyonlar, Siirt ve Hakkari'nin dağlık kesimlerini de kapsayacak şekilde genişletildi.

Şırnak, Siirt ve Hakkari üçgeninde bulunan dağlık alanda yapılan hava destekli operasyonlara tam teçhizatlı ve özel eğitimli komandolar ile bölgeyi iyi tanıyan korucular katıldı.

Şırnak'ın Uludere, Beytüşşebap ilçeleri ve Siirt'in Eruh ilçesi kırsal kesimlerinde başlatılan operasyonlara köy korucularından büyük katılım gerçekleşti.

Bölgedeki elverişsiz hava şartları ve kara rağmen Mehmetçikler dağları didik didik arıyor.

Komandolar, karlı yollarda yapılan bu çalışmalara katılan askerlerin güvenliğini sağlamak için dağların tepe ve zirvelerine mevzileniyor.
Gece görüş sistemi bulunan kobra ve süper kobra helikopterleri de bu bölgede devamlı keşif uçuşları yapıyor.

CİHAN