kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ajandamızı takip ediyoruz

Ülkesini bağımsızlığa taşıyan Kosova Başbakanı dün bir basın toplantısı yapıp ülkedeki etnik tansiyonu düşürmeye çalıştı.....
Kosova yarın resmen dünyanın son bağımsız ülkesi olmaya hazırlanıyor... 1999 yılından bu yana BM gözetiminde olan ülke 15 ay süren görüşmelerde bir sonuç alınamaması üzerine tek taraflı olarak bağımsızlık ilan etmek için kolları sıvadı. Ülkenin Başbakanı Haşim Taçi, dün başkent Priştina'da basın mensuplarının karşısına çıktı. Tüm dünya haber ajansları bağımsızlığın yarın ilan edileceğini söylese de Taçi tüm ısrara rağmen bağımsızlık tarihini açıklamaya yanaşmadı. Kendisine yöneltilen "Bağımsızlık ilanı pazar mı?" sorusunuysa gülümseyerek yanıtsız bırakan Taçi, "Kosova'nın kendine ait bir takvimi var. Bağımsızlık yolunda ajandamızı izleyeceğiz. Kosova burada yaşayan herkesin anavatanıdır. Tüm azınlıkların ve Sırpların hakları korunacak" dedi.

'İSLAM DEVLETİ OLMAZ'
Taçi'nin dün sınır komşusu Makedonya'ya sürpriz bir ziyarette bulunması ve iki liderin sınır güvenliği konusunda konuşması bağımsızlığın yarın ilan edileceği iddialarını da güçlendirdi. Taçi, Haaretz gazetesine verdiği demeçte "Kosova, tüm vatandaşlarıyla birlikte, demokratik ve laik bir devlet olacak" dedi.