kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kosova'dan vazgeçmeyiz

Sırp lider Tadiç yemin töreninde her ne pahasına olursa olsun Kosova'nın sınırları içinde kalması için uğraşacaklarını söyledi.....
Kosova'nın Sırbistan topraklarından ayrılmasına asla izin vermeyeceklerini söyleyen Sırbistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Boris Tadiç dün ant içerek görevine başladı. Tadiç, ant içme töreninde yaptığı konuşmada, Kosova üzerindeki hakimiyet hakkından vazgeçmeyeceklerini yineledi. Tadiç, "Sırp cumhuriyetinin toprak bütünlüğü ve egemenliğini muhafaza etmek için elimden geleni yapacağım. Asla Kosovamız için savaşmaktan vazgeçmeyeceğim" dedi. Sırbistan Başbakanı Voyislav Koştunitsa da, Kosova'nın bağımsızlığını tanımalarını isteyen Batılı ülkelere çatarak, "Bizden köle gibi davranmamızı istiyorlar" dedi.

'KOPARAMAZLAR'
Kostunitsa, Sırbistan'ın kuruluşunun 204. yıldönümü törenlerinde yaptığı konuşmada, "Tarih boyunca birçok zorba Kosova'yı bizden zorla koparmaya çalıştı. Ama ilk kez bizden bunu köle gibi kabul etmemizi istiyorlar" diye konuştu. Avrupa Birliğini de sert dille eleştiren Kostunitsa, "Avrupa ailesinde yerini ahlaksız bir alışverişle elde eden tek ülke olarak, kimliğimizden vazgeçerek katılmamızı istiyorlar" ifadesini kullandı.