kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Elçin Cem Kerim Cem

'Yörünge değişiyor'

Şenol ATEŞ
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yörünge değişiyor'
CHP lideri Deniz Baykal, Tarsus'ta mini etek giydikleri için iki öğrencinin bacaklarına kezzap dökülmesinin, "sadece bir ruh hastasının tepkisi" olarak nitelenemeyeceğini belirterek, "Türban değişikliği ile yaşam tarzınızda ne değişti?" diye soran Erdoğan'a şöyle seslendi: "Başbakan neyin değişip değişmediğini kezzap dökülen kızların annesine sorsun. Bu olay Türkiye'de bağnazlığı ortaya koyuyor. Türkiye'nin yörüngesi değiştiriliyor." Gazetecilerle sohbet eden Baykal, şunları söyledi:

* Başbakan ne değişti diye soruyor. Başbakan neyin değişip değişmediğini bacağına kezzap dökülen kızların ailesine, annesine sorsun. Bunlar küçücük olaylar falan değildir.

* Başbakan'a nelerin değiştiğini teker teker gösteririz. İstiyorsa katalog çıkartırız.

* Türkiye artık bunu sezmeye başladı ve buna karşı tepki ortaya koyuyor insanlar. Bu manzara Başbakanı çok ciddi şekilde rahatsız ediyor. Niçin koca koca adamlar, yargıçlar, üniversiteliler, medyanın birbirinden farklı düşünenleri ortaya çıkıyor. Bunları CHP'nin yandaşları diye izah etmek mümkün mü?

* Yıllar önce Türkiye'nin hedefi, çağdaş Avrupa toplumu gibi olmaktı. Türkiye artık bir Ortadoğu ya da Güneydoğu Asya ülkesi olmaya doğru yöneldi. Bizim yolumuz, rotamız, yörüngemiz değişiyor.