kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TÜRBAN VE ZİRVE Erdoğan, MKYK toplantısında türbanda gelinen noktayı anlattı ve Almanya gezisi ile ilgili bilgi verdi.

Türban için beklenecek

ERGUN AKSOY - ANKARA
AK Parti, türban konusunda CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı başvurunun sonucunu bekleyecek. YÖK Kanunu'nun Ek 17. Maddesi'ndeki değişiklik için bundan sonra adım atacak..
Türban düzenlemesiyle ilgili Anayasa değişikliğini Meclis'ten geçiren AK Parti, başka bir adım atmadan önce Anayasa Mahkeme si'nin kararını bekleyecek. AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK), Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4.5 saat süren toplantıda iç ve dış sorunlar değerlendirildi. MKYK'nın türbanlı üyelerinden Ayşe Böhürler toplantı öncesi, Müslüman ülkelerdeki kadınların sorunlarını anlatan, "Duvarların Arkasında" isimli kitabını üyelere dağıttı. Böhürler son günlerdeki tartışmalara da işaret ederek Başbakan Erdoğan'ı, "Üslubunuz çok sert biraz yumuşatır mısınız?" diye uyardı.

BÖHÜRLER'E YANIT
Başbakan Erdoğan da Böhürler'e şu yanıtı verdi: "Mutabakat diyorlar, bizim mutabakat anlayışımızla onlarınki farklı. Onlar kendi istediklerinin olmasını istiyorlar. Sizi de televizyonda izledim. Sizi de sıkıştırdılar. Onların amaçları farklı." Basına kapalı yapılan toplantıda konuşan Erdoğan, 40 yıllık sorunun çözümü için MHP'yle ortak bir girişimde bulunduklarını ve sonuç almak istediklerini söyledi. Erdoğan konuşmasının ardından, türban düzenlemesiyle ilgili kararını da açıkladı. Başbakan Erdoğan, Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişikliklerin ardından şimdilik başka bir adım atmayacaklarını söyledi. Erdoğan, YÖK Kanunu'nun Ek 17. Maddesi'yle ilgili değişiklik için de CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı başvurunun sonucunu bekleyeceklerini söyledi.

ÜÇLÜ ZİRVE İPTAL
Başbakan Erdoğan, geçen haftaki Almanya gezisini anlatırken, Türkiye-AB ilişkilerine de değindi. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de Almanya Başbakanı Merkel'in de samimi davranmadıklarını belirten Erdoğan, "İmtiyazlı ortaklık diyorlar. Bunu kabul edemeyiz" diye konuştu. Erdoğan, Almanya, Fransa ve Türkiye arasında yapılması planlanan üçlü zirveye de dikkat çekerken, Merkel'e "Bu tutum devam ettiği sürece Almanya, Fransa ve Türkiye arasında yapılacak üçlü zirvede yokum. Burada farklı dışarıda farklı konuşuyorsunuz" dediğini aktardı. Erdoğan'ın ayrıca, "Sessiz sedasız davranınca adamlar üste çıkıyor. Tabii ki hakkımızı arayacağız. 70 milyonluk ülkeyle 5 milyonluk ülke aynı kantara çıkar mı" dediği öğrenildi.