kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Seçimin sonucu kâhinlere kaldı'

Stelyo BERBERAKİS/ATİNA
Kıbrıs Rum kesimi yarın yeni liderini seçmek için sandık başına gidiyor. Son anketlere göre liderlerin alacağı oylar birbirine yakın..
Kasulides: Talat'la görüşeceğim. Türkiye'yi köşeye kıstıracağım

Hristofyas:
Kıbrıs sorununu Kıbrıs Türkleriyle çözeceğim

Papadopulos:
Çift yönetimli iki toplumlu çözümden yanayım

Pazar günü yeni liderini seçmek için sandık başına giden Güney Kıbrıs'ta günler kalmasına karşın adaylar arasında öne çıkan yok... Politis gazetesi de son anketlerde birbirine yakın oy alacak adaylarla ilgili olarak "Seçimin sonucu ancak kahinler bilir" yorumu yaptı. Seçimin ilk turundan önce televizyonda kozlarını paylaşan 3 aday Tassos Papadopulos, Dimitris Hristofyas ile Yannis Kasoulides'in gündeminde Kıbrıs sorunu vardı... Adaylar arasında Kıbrıs Türklerine en çok atıfta bulunan Hristofyas, seçilirse KKTC lideri Mehmet Ali Talat ile görüşüp sorunu Kıbrıs Türkleriyle çözeceğini söyledi. Papadopulos ise Burgenstock müzakerelerinde BM'nin Rum taleplerini reddetip Türklerinkini kabul ettiğini iddia etti. "Çift yönetimli ve toplumlu çözümü destekliyorum. Kıbrıs Türkleri, Türkiye'nin talimatlarıyla hareket ediyor"dedi.

'İTİBARIMIZI YİTİRDİK'
Kasoulides AB'nin Kıbrıs Türk tarafına vermeye başladığı desteği, Suriye-KKTC vapur seferlerini, BM'nin Kıbrıs soruna ilgisiz kaldığını, Rusya'nın Kıbrıs'ı Kosova'ya benzetmesini örnek göstererek, "Uluslararası itibarımızı yitirdik" dedi.