kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Harun Tekin

Eurovision'da bizi "Deli" temsil edecek

Öner ÖNGÜN / MAGAZİN
Mayıs ayında Belgrad'da yapılacak 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye, Mor ve Ötesi grubunun "Deli" adlı şarkısıyla sahnede olacak..
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 20-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Mor ve Ötesi grubunun "Deli'' adlı şarkısı temsil edecek. Eurovision Seçici Kurulu'nun gruba ait 3 beste arasından belirlediği eser, dün akşam TRT İstanbul Tepebaşı Stüdyoları'nda Genel Müdür İbrahim Şahin tarafından açıklandı. Şahin, daha önce aday 3 şarkıyı CD'den dinlediğini belirterek "Burada 'Deli' adlı parçayı canlı olarak dinledikten sonra mutlaka dereceye gireceğini düşündüm" dedi.

"TÜRKÇE OLMASI DAHA İYİ"
"Deli"nin hem banttan, hem de canlı olarak söylenmesinin ardından Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin, grubun tarzını bu şarkıda da koruduğunu belirterek, "İngilizce veya Almanca da söyleyebilirdik. Ama Türkçe olması ile iyi veriler elde edeceğimizi düşünüyoruz" dedi. Tekin, "Deli parçasını yarışmadan önce insanların dinlemesini sağlayıp promosyonunu yapacağız. TRT yetkilileri ile görüşmeler devam ediyor. Büyük veya küçük çapta turne olabilir" diye konuştu. Mor ve Ötesi'ni basın toplantısında yalnız bırakmayan Yavuz Bingöl, Hayko Cepkin ve Kargo grubunun solisti Koray Candemir şarkıyı beğendiklerini belirtti.
Haberin fotoğrafları