kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Milletvekili fıkraları

Yeni Haber
TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcısı Habip Kocaman, milletvekillerinin Meclis Genel Kurulunda anlattıkları fıkraları, ''Sayın Başkan Lütfen Zabıtlara Geçsin'' adıyla kitaplaştırdı.

Kocaman'ın ''İyi bir insan'' yayınlarından çıkan kitabında, milletvekillerinin kanun görüşmelerinde ve çeşitli tartışmalarda görüş ve yaklaşımlarını desteklemek, durumu benzetmek için anlattıkları fıkralar yer alıyor.

Meclis tutanaklarına geçmiş fıkra anlatanlar arasında eski Başbakanlar Tansu Çiller, Necmettin Erbakan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç gibi ünlü isimler bulunuyor.

Kitapta 1994-2007 yılları arasında TBMM Genel kurulunda anlatılan fıkralar yer alıyor.

TUTANAKLARDA KAMER GENÇ FIKRASI

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kemer Genç'in anlattığı bir fıkra ve sonrasındaki tepkiler kitapta şöyle yer aldı.

''Kralın biri oğluna demiş ki 'Oğlum al şu iki koçu götür, bir besle bakalım, memleketi nasıl yöneteceksin?' Tabii, oğlu, babasının gözüne girmek için koçları getirmiş en güzel şekilde beslemiş. Ondan sonra 'Haydi gidelim' demiş 'Senin koçlarını bir kontrol edelim.' Tabii, koçları bırakınca koçlar yemiş semirmiş, sağa, sola saldırmış. 'Gel bakalım evladım' demiş 'Bir de gidelim benim koçlarıma bakalım.' Gitmiş bakmış ki koçlar ne bir şey yemiş, yerde sürünüyorlar. 'Oğlum' demiş, 'Bu milleti, böyle süründürmek lazım.'

İşte siz de bu milleti böyle süründürerek yönetmeye çalışıyorsunuz. İşte, fakirleştirerek, sadakaya alıştırarak...''

Fıkradan sonra ise AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ile Genç arasında yaşanan diyalog şöyle:

Kutlu: Sayın Genç, siz millete ''Koyun'' mu diyorsunuz? Olur mu öyle şey?Genç: Efendim, o ''Koyun'' size yakışan bir şey, tamam mı? Bana yakışmaz, ben millete...Kutlu: Olur mu canım, millete ''Koyun'' dediniz...

AA