kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kadın vekiller Bulgaristan'a gidiyor

Yeni Haber
TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Alev Dedegil'in de aralarında bulunduğu 4 kadın milletvekilinden oluşan heyet, ABD'li National Democratic Instute'nin (NDI) düzenlediği toplantıya katılmak üzere Bulgaristan'a gidecek.

Başkanlığını, eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'in yaptığı NDI'nın, 20-23 Şubat tarihleri arasında Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da düzenleyeceği, Romanyalı kadın milletvekillerinin de katılacağı toplantıya, Dedegil'in yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, DPT Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da katılıyor.

Kadın milletvekilleri, 20 Şubat Çarşamba günü gidecekleri Sofya'da, Romanyalı ve Bulgaristanlı kadın milletvekilleriyle bir araya gelecek, Ulusal İnsan Ticaretiyle Mücadele Komisyonu ile toplantı yapacak. Heyet, insan ticareti-aile içi şiddet mağdurları sığınma evini de ziyaret edecek.

21 Şubat Perşembe günü, Bulgaristan Parlamentosunda, İnsan Hakları Komisyonu-Cinsiyet Eşitliği Alt Komisyonu temsilcileriyle görüşecek olan kadın milletvekilleri, Sivil Toplum ve Medya Parlamento Komisyonu ile AB İşleri Komisyonu temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Heyet, 22 Şubat Cuma günü de Ayrımcılığa Karşı Ulusal komisyon üyeleri ile bir araya gelecek; kadın belediye başkanları, belediye meclisi başkanları ile görüşecek.

Kadın milletvekilleri, Sofya belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkan Yardımcısı Yordanka Fandakova ile de görüşecek.Kadın milletvekilleri, aynı gün Türkiye'ye dönecek.

3 ÜLKENİN KADIN SİYASETÇİLERİ

IND Türkiye Direktörü Dilek Ertükel, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, ziyaretin amacının, özellikle kadınların siyasete katılımı alanında, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yurttaşların karar alma süreçlerine katılımlarına dair bilgi, deneyim ve bu alanlarda uygulanan iyi örnekleri paylaşmak olduğunu kaydetti.

Katılımcıların, ülkelerinin AB'ye katılım sürecinde uygulanan yöntemler ve süreçle ilgili deneyimlerini paylaşma imkanına da sahip olacaklarını ifade eden Ertükel, ''Toplantı, Karadeniz bölgesindeki 3 ülkenin kadın siyasetçileri arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve farklı alanlardaki işbirliğinin artmasına katkıda bulunacaktır'' dedi.

AA