kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsmail Cem'in ismi parka verildi

Yeni Haber
Eski Dışişleri Bakanlarından İsmail Cem'in ismi, Çankaya Belediyesi tarafından bir parka verildi. Parkın açılışına, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yanı sıra Cem'in eşi ve oğlu da katıldı.

Çankaya Belediyesi, İsmail Cem'in anısını yaşatmak için ismini Çankaya'da bir parka verdi. Oran Sitesi, TRT kavşağında bulunan parkta Cem'in heykeli ve kültür merkezi de hizmete açıldı.

Açılış törenine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, CHP'li milletvekilleri, Cem'in eşi Elçin Cem ve oğlu Kerim Cem katıldı. Açılış törenine vatandaşlar da ilgi gösterdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, açılış töreninde bir konuşma yaptı. İsmail Cem'in tanıtılmasına fazla ihtiyaç olmadığını söyleyen Baykal, "Onun neyi simgelediğini, neyi yansıttığını, neyi temsil ettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi. Baykal şunları söyledi:

"İsmail Cem, hiç kuşku yok samimiyetin, içtenliğin, dürüstlüğün akla ve bilime saygı göstermenin, derin bir halk, millet, toplum saygısının ve sevgisinin, tarih bilincinin, çağdaş değerlere olan bağlılığın, tutkunun, düşünce özgürlüğüne, demokrasiye olan inancın, halkın çocuklarının toplumda hak ettikleri yere yükselebilmesi için mücadele verme bilincini temsil eden bir siyasetçiydi. Ülkemize çok güzel hizmetler verdi. Dostlukların gelişmesi için, peşin fikirlerin aşılması için sevginin toplumumuzda ve dünyamızda egemen kılınması için çok etkili çabalar sergiledi.

Şimdi biz onun arkadaşları, dostları olarak İsmail Cem'in simgelediği değerlerin anlayışın, toplumumuzda daha yaygın daha etkili olmasını istiyoruz. İsmail Cem'i unutturmamaya çalışıyoruz, bu bizim görevimiz."

Baykal, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a da bu projesi nedeniyle teşekkür etti. Konuşmaların ardından Baykal, Cem'in eşi ve oğluyla birlikte Cem anıtını ve İsmail Cem Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Öte yandan, Baykal'ın konuşmasının ardından, bir vatandaşın, "Saatleri geri almayın" diye bağırması kısa süreli bir gerginliğe neden olurken, Vatandaş olay yerinden görevliler tarafından uzaklaştırıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

ANKA