kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Baykal eminim ki pişman olmuştur"

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'te başörtüsü olmayacağını belirterek, ''Şu andaki yasal düzenleme, Meclis'in gelenekleri, iç tüzüğümüz karşısında böyle bir şey olmaz'' dedi.

Toptan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''(Meclis'te başörtülü milletvekili istemiyoruz) dediniz. Başörtülü milletvekili istemiyor musunuz?'' sorusuna TBMM Başkanı Toptan, ''Hayır. (Başörtülü milletvekili istemiyoruz) diye bir şey söylemedim. (Meclis'te başörtüsü olmaz) dedim. O başka bir şey, (başörtüsü istemiyoruz) başka bir şey. Söylediğim; Meclis'te başörtüsü olmaz. Hayır, olmaz. Şu andaki yasal düzenleme, Meclis'in gelenekleri, iç tüzüğümüz karşısında böyle bir şey olmaz. Söylediğim o'' yanıtını verdi.

TBMM Başkanı Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın anayasa değişikliği sırasında ''geçmişi hatırlatan'' sözlerini nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya da şu karşılığı verdi:

''Sayın Baykal'ın söylediği o sözler konusunda bir siyasi tartışmanın tarafı olarak bir şey söylemek istemem. Ama ben o tartışmanın bir tarafındayım. Ben, Demokrat Partili bir ailenin çocuğuyum. O nedenle öyle ümit ediyorum ki sayın Baykal o sözleri söyledikten sonra kendisi de pişman olmuştur. Çünkü sayın Baykal'ın bildiğimiz, tekdir ettiğimiz o yumuşak üslubuyla çelişti bu sözleri.''

Toptan, bu üslubun, hem AK Parti hem de CHP tarafından kullanılmasının uygun olmadığını belirterek, ''Yarın birbirimizin yüzüne bakamayacağımız sözleri söylemememiz lazım'' dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Baykal'ın bu sözlere ilişkin özür dileyip dilemeyeceği yönündeki soruya da ''Özür diler mi, dilemez mi bilmem, ama eminim ki pişman olmuştur'' yanıtını verdi.