kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis'in gündemi türbandan sonra öğrenci affı olacak

Yeni Haber
AKP Grup Başkanvekilleri ile görüşen AKP Trabzon Milletvekilleri Asım Aykan, Kemalettin Göktaş ve Mustafa Cumhur Başkanvekillerinden, "Şu anki yoğun gündem sonrası ilk ele alınacak konu öğrenci affı olacak" yanıtını aldı.

800 bin genci ilgilendiren öğrenci affı konusunda AKP'den olumlu sinyal geldi. Üniversiteden ilişiği kesilen ve af talep eden eski öğrenciler tarafından kurulan Eğitim Hakkı Platformu (www.af2008.org) temsilcileri, AKP Trabzon Milletvekilleri Asım Aykan, Kemalettin Göktaş ve Mustafa Cumhur ile görüştü.

DÜZENLEMENİN ÇABUKLAŞTIRILMASI TALEP EDİLDİ

Milletvekilleri Akyan, Göktaş ve Cumhur ise AKP Grup Başkanvekilleri ile görüşerek 800 bin gencin "sistem sorunları" sebebiyle okulları ile ilişiklerinin kesildiğini anlattı. Milletvekilleri, Grup Başkanvekillerinden yasal bir düzenlemenin hızlandırılmasını isterken, "Şu anki yoğun gündem sonrası ilk ele alınacak konu öğrenci affı olacak" yanıtı aldı.

YÖK GENEL KURULU'NDA ÖĞRENCİ AFFI GÖRÜŞÜLMEYECEK

Milletvekilleri Akyan, Göktaş ve Cumhur ayrıca, Eğitim Hakkı Platformu temsilcileriyle görüşürken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atanan TÜİK Başkanı Ömer Demir'i arayarak, öğrenci affı ile ilgili gelişmeler hakkında da bilgi aldılar. Demir konunun, gündemin yoğunluğu nedeniyle bugünkü YÖK Genel Kurulu'nda ele alınmayacağını fakat daha sonra gündeme getirileceğini söyledi.

ANKA