kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan fırçaladı medya cevap verdi

Başbakan Erdoğan, dün medya ve CHP'ye yönelik sert eleştirilerini sürdürdü. Medyaya ahlak fırçası atarken, Baykal'ı laikliği yozlaştırmakla suçladı. Gazeteci örgütlerinden ise sert yanıt geldi..
AK Parti il başkanları toplantısından önce "Yumuşak başlıysak, uysal koyun değiliz"diyerek sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, il başkanları toplantısında ise il başkanlarını uyardı ve "Gerginlik istemiyorum" dedi. Başbakan, "Sağduyulu olun ve türban tartışmalarını körüklemeyin" diye konuştu.

'Öfke de hitabet sanatıdır'

"Halkımın seçip gönderdiği ellere kaos eli diyemezsiniz. Yaparsanız cevabını alırsınız. Beğenmemek başka bir şeydir ama yasama organına kaos organı kimsenin haddine değildir. Biz birilerinin siparişi üzerine gelmedik. Halkımız 'bu görevi veriyorum, haklarımı savunacaksın' diye gönderdi. Öfkeli olduğumu söylüyorlar, öfke de bir hitabet sanatıdır. Yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz. Şu anlayışın mensubu da değiliz; 'bir yanağına vur öbür yanağını çevirsin'. Diyorlar ki, 'Başörtüsü meselesi hükümetin ekonomik sıkıntıları gündemden kaldırmak için çıkardığı senaryodur.' Sevsinler seni."

Ertuğrul Özkök'e yanıt
"AKP'nin hizmetten başka bir derdi yok, bunu görmüyor. Çünkü görse çıkar hesapları bozuluyor. 'Biz eğer iktidar yanlısı olsaydık onların yanında olurduk' diyor. Biz, sizi niye eleştiriyoruz biliyor musun? Sen 411 eli kaos olarak gösterirsen bu eleştiriyi alırsın. 411 el kaosa kalkmadı, kalkmaz. Siz maalesef kaosun tarafı oldunuz."

Arka sayfa güzelİ
"Bizi çarşafa sokacaklar diyorlar. Ya insaf. Gazetelerin başköşelerinde toplumun ahlak değerleriyle ters düşen çırılcıplak kadın resimlerini basıyorsunuz. Affedersiniz ilavelerinde her şey ortada. Hangi müdahale yapıldı? Yasama, yürütme olarak yaptığımız bir şey mi var?"

81. ili de alacağız
"İnşallah 81. il de gelecek (Tunceli'yi kastediyor). 80 vilayet partime oy verdi. Bu devlet elinin değmediği bir metrekarelik alan kalmasın demek. Bu emanete ihanet eden saflarımızda siyaset yapamaz. Oy versin veya vermesin herkese hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz."

Yatıyor kalkıyor 'laiklik' diyor

"Baykal yatıyor kalkıyor laiklik, laiklik. Başka konuştuğu yok. Laiklik diyerek laikliği yozlaştırdı bu Baykal. Laiklik bu değil ki. Tüm katmanlarına inanç gruplarına eşit mesafede olmak. Yüzde 10'a yakın kadın vekilimiz var. CHP'nin yüzde kaç var?"

Başı açıklara güvence
"1994'te belediye başkanlığı yaptım. Melih (Gökçek) Bey Ankara'da başkanlık yaptı. O dönemde halkımızın hangi katmanı olumsuz yaklaşım gördü? Şu ana kadar hiçbir başı açık kardeşim olumsuz bir şey görmediyse bundan sonra da göremez. Onların yaşam şekli de güvencemiz altında."
Haberin fotoğrafları