kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

TPE'den Hülya Avşar'a marka' ödül
Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE), '2007 Yılı Patent Ödülleri', 14 Şubat'ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiği törende sahiplerini bulacak. Törende Hülya Avşar, Turkcell ve Sarar Tekstil marka dalında, Vestel Beyaz Eşya patent dalında ve Sevan Kuyumculuk da tasarım dalında "Türk Patent Altın'' ödülü alacak. Törende, marka dalında 253 başvuruyla Yıldız Holding'e, patent dalında 192 başvuruyla Arçelik'e ödül verilecek.

Türk mutfakçılardan 40 yıl hatırlı ikram
Türk mutfak sektörü Frankfurt'da düzenlenen Ambiente Fuarı'nda Türk Kahvesi ile görücüye çıktı. Sektörün önde gelen 38 firmasının İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri bünyesinde katıldığı fuarda, Türk firmalar ziyaretçilere 40 yıl hatırı olan Türk kahvesi ikram edip, fincan takımları hediye etti. Mutfak, ev eşyaları konusunda dünyanın en büyük fuarı Ambiente Internationale, 8-12 Şubat arasında açık kalacak.

Mobil imzayla sanal alışveriş başlıyor
Turkcell ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) işbirliğiyle, Turkcell mobil imza müşterileri, başka bir şifre almaya gerek kalmadan kredi kartlarıyla mobil imzaları ile internetten alışveriş yapabilecek. Projeyle, mobil imza, "dünyada ilk kez'' kredi kartıyla internetten yapılan alışverişlerde kullanılacak. Turkcell'den alınan bilgiye göre, sisteme üye olacak bankaların müşterilerinin, kredi kartlarında bu imkânı kullanabileceği işbirliği projesi kapsamında, mobil imza kredi kartıyla internetten yapılan alışverişlerde de imza ve şifre yerine geçecek. Mobil imzanın, "dünyada ilk kez'' bu projede kullanılacağı bildirildi.

Türk Telekom 4 bin ton kâğıdı kurtaracak
Türk Telekom'un üzerinde çalıştığı e-fatura projesi Maliye Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu onayı Türkiye'de ilk alan şirket olan Türk Telekom her ay 23.5 milyon müşterisi için 2'şer nüsha bastırdığı faturaları elektronik ortamda gönderecek ve arşivleyecek. Böylece isteyen müşterilerin faturalarını elektronik olarak almaları ve aynı zamanda fatura tutarlarının ve son ödeme tarihlerinin her ay kendilerine SMS yoluyla bildirilmesi sağlanacak. Türk Telekom faturalarında aylık 125 tonu şirket, 125 tonu müşteri kopyası ve 100 tonu zarf olmak üzere 350 ton birinci hamur kâğıt kullanılıyor.

American Express Bonus'la birleşti

Garanti Bankası; Türkiye'nin ilk çipli kredi kartı Bonus ile uluslararası alanda güvenilirliğiyle kabul gören American Express'in sunduğu ayrıcalıklı hizmetleri birleştiriyor. American Express logosuyla kullanıma sunulacak "Bonus Platinum Card", diğer Bonus Card çeşitlerine oranla daha yüksek seviyede bonus kazandırırken American Express ayrıcalıklarından da yararlandıracak. Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Bonus Platinum, Garanti'nin yurtiçindeki 250 bin üye işyeri yanında American Express'in yurtdışındaki üyelerinde de geçerli olacak.
Haberin fotoğrafları