kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Şubat 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ulaştırma Bakanı Yıldırım (solda), Doğuş Grubu Başkanı Şahenk'e işletme ruhsat belgesi verdi.

Haber turu

Usulen araç muayene bitti, TÜVTURK devrede
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eskiden araçlara usulen muayene yapıldığını belirterek, "Ne aracı gören var, ne muayene yapan vardı. Evraklara bakım yapılıyordu. Ama artık bitti. Her şey tek tek kontrol edilecek'' dedi. TÜVTURK tarafından Karadeniz'deki ilk araç muayene istasyonu törenle açıldı. Törende konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de yeni istasyonların trafik güvenliğinde daha iyi standart getireceğini söyledi.

'Mayıs sonuna kadar ekmeğe zam yapılmaz'
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Başkent'te ekmeğin tavan fiyatının 30 kuruş olduğunu, un fiyatları, doğalgaz ve toplu sözleşmeyle işçilere gelen maaş artışlarına rağmen mayıs ayı sonuna kadar ekmek fiyatlarına zam yapmayacaklarını açıkladı. ATO Başkanı Aygün yaptığı yazılı açıklamada, ATO'ya kayıtlı fırıncılarla yaptıkları toplantıda, "Vatandaşımız bugünlerde ekmek fiyatlarına zam geleceği endişesi taşıyor. Fiyat artışlarını vatandaşımıza yansıtmamak için dört ay daha direneceğiz" diye konuştu.

'Ekmek zammının haklı gerekçesi yok'
Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, ekmek fiyatlarına yapılması düşünülen yüzde 25'lik zammın haklı gerekçesi olmadığını vurguladı. Yetkin son günlerde ekmek fiyatlarına yapılması düşünülen yüzde 25'lik zammın karşısında olduklarını ifade etti. "Türkiye Fırıncılar Federasyonu, zam gerekçesini buğday ve un fiyatlarındaki artış olarak gösterirse dernek olarak bizi karşılarında bulurlar'' dedi. Tarım Bakanlığı'nın, ekmek standardizasyonu için çalıştığını anlatan Yetkin, buna göre bir ekmeğin ağırlığının Türkiye'nin her yerinde 300 gramdan az olamayacağını kaydetti.

Katar Emiri'nin hayali İstanbul'a yatırım
Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak, orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin, çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu söyledi. Bakan Özak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Antalya'daki toplantısında yaptığı konuşmada, 2B arazileri ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilgili bakanlıklarla toplantı yaptıklarını hatırlattı. Türkiye'nin ''parlayan bir yıldız ve cazibe merkezi'' olduğunu dile getiren Özak, geçen hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Katar'a gittiğini, Katar Emiri ve Başbakanı'nın hayalinin İstanbul'da arazi almak ve İstanbul'a yatırım yapmak olduğunu ifade etti.
Haberin fotoğrafları