kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Christian Winter Filiz Ünsal Björn Katerbau

Çocuk nüfusu artıyor yeni hedefimiz Türkiye

Türkiye'de kalem ve silgisiyle tanınan Pelikan'ın Avrupa Başkan Yardımcısı Winter, "Almanya'da bir numarayız, çocuk nüfus nedeniyle yeni hedefimiz sizsiniz" dedi..
Ofis ürünlerinden evrak imha makinelerine kadar geniş bir alanda 150 ülkede faaliyet gösteren, ancak Türkiye'de daha çok kalem ve silgileriyle tanınan Pelikan, büyüme için yeni hedef ülke olarak Türkiye'yi seçti. 1974 yılından bu yana distribütörleri aracılığıyla Türkiye'de satış yapan, Aralık 2007'de de İstanbul'da kendi ofisini açan Pelikan'ın Avrupa Başkan Yardımcısı Christian Winter, özellikle çocuk nüfusuna bakıldığında büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye pazarında yatırım yapacaklarını söyledi. Satın almalarla büyüme stratejisi benimsediklerini anlatan Winter, Türkiye'de bu yönde alınmış bir kararlarının henüz olmadığını söylerken, şu an için organik büyümenin gündemde olduğunu belirtti.

PROJEKTÖR GELECEK
Bu yıl 170'inci yılını kutladıklarını kaydeden Winter, cirolarının önceki yıl 140 milyon dolar olduğunu, geçen sene gerçekleştirilen satın almalarla bu rakamın 250-260 milyon Euro seviyesine çıkacağının hesaplandığını anlattı. Winter, "Merkezimizin olduğu Almanya'da zaten 1 numarayız, artık orada bir adım ötesi yok" derken, büyüme için Türkiye'yi hedef ülke olarak seçtiklerini kaydetti. Winter, "2008 yılından itibaren mevcut ürünlerimizin pazar payını artırmayı ve Türkiye'ye yeni gelecek Geha marka projektör, tepegöz, dijital tabela ve evrak imha makinelerimiz ile Türkiye payımız artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.