kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

Büyük... elçi

Almanya İçişleri Bakanı, 9 "Türkiye göçmeni" ni kül eden yangında "kundak kuşkusu" kovalayan Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik için, "Büyükelçilere de görgü öğretmek lazım" dedi.
Mesele o ise, ta lisedeki halinden bildiğimiz İrtemçelik, onu o konuda isterse sulu, isterse biralı götürür, ister susuz, ister birasız getirir!
Kaldı ki, burada ( "tecavüz yüzünden") cezaevine girmiş bir Alman çocuk için karışan "Merkel tayfası", "kül çocuklarımız" için hangi yüzle kuşku, ilgi, müdahale istemeyecek ki!
Size de bazı şeyleri hatırlatayım da, bir insanın, siyasi görüşü ne olursa olsun, "asla boyun eğmeme, tüm haksızlıklarda tavır alabilme" gibi "bağımsızlık karakteri" ni kısaca görelim.
İrtemçelik; Ecevit koalisyonu bakanı iken, hükümetin üç liderine tavır alarak bakanlıktan gitmişti.
O iktidarın milletvekili iken, büyük medyanın çirkin siparişi yeni RTÜK kanunu için DSP, MHP, ANAP boyun eğip mebuslarını birer parmak çocuk yaparken, o karşı tavır almış, sessizce de değil, açıkça mücadele etmişti ( Uluç Gürkan da ). O sırada bir yandan Cumhurbaşkanı Sezer ile, bir yandan başta Gül, bugünkü AKP kadrolarıyla aynı "muhalif" safta idi.
Sonra, AKP iktidar olunca, yanlış gördüğü meselelerde Başbakan'a da tavır aldı. Burada da, Berlin'de de.