kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bir derbiyi eleştirmek..

Hayır.. Kendi spor sayfamı da sevmedim.. Maçı verişleri de.. Eleştirileri de..
Bize M. Ali Ağabey bundan 50 yıl önce öğretmişti. Büyük spor olaylarından önce ağbim Öcal, ben, Ahmet (Kışlalı) oturur, tartışırdık, bu olayı öbür gazetelerden farklı nasıl verebiliriz diye.. Bu tartışmanın sonunda plan ortaya çıkar, işbölümü yapılır, kollar sıvanırdı.
Sabah sayfalarına baktım.. A'dan Z'ye sıradan..
Bir Fener-Galatasaray maçını sayfalar dolusu veriyorsan, o gazetenin bir şeyi en azından o gün konuşulmalı.. Bir başlık... Bir yazı.. Bir fikir.. Bir resim, bir karikatür.. Bir, ama bir tek şey bile konuşulmuyor "Yahu Sabah'ta gördün mü" diye okullarda, kahvelerde, işyerleri, dost aile sohbetlerinde konuşulmuyorsa, boşuna kürek çekmişsin demektir.
Pazartesi günü satır satır okudum. Bugün çarşamba.. Aklımda tek şey kalmamış, övecek..
Yergilerimin altını çizmişim..
En başta maç çerçevesi.. Burası en bakılan yerdir sayfalarda. Hiçbir yazıyı okumayanlar bile buraya bakarlar.. dı.. Şimdi bakılmıyor.. Çünkü baştan savma.. Çünkü daha maçın onuncu dakikasında sallama..
Serkan Çalık sahanın en iyisiydi bence.. Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga da tek isim telaffuz etti, maçın ardından. Serkan.. Bizde notu tek yıldız. Satır aralarında da sahanın en kötüsü diye altı çizilmiş. Bu nasıl maç seyretme..
Kazım Kanat, hâlâ takıntılarının peşinde.. Hakan çıkarken niye kafasını sallamış..
Sen oturmuş yazı yazarken, hem de çok iyi yazarken, tam da hızını almışken Ergun Babahan gelse.. "Buraya kadar, yazının gerisini Hıncal getirecek" deyip seni kapıya koysa, başını sallar mısın, sallamaz mısın Kazım?..
Bunlar insan mı, robot mu?.
Ertesi gün, senin gibi takıntılı Doğan Koloğlu dışında herkes Fener'i kurtaranın Hakan'ı oyundan alan Kalli olduğunda birleşti oysa.. Bir Fener maçında hem de, girilen altı pozisyonun içinde olan bir santrfor nasıl kötü olur, hadi onun topsuz oyunda neler yaptığının farkına varmadın, atladın diyelim..
Ahmet Çakar.. Nasıl yutturmuş Fırat Aydınus, Çakar gibi bir kurta.. "Hakemi değerlendirirken, çaldıkları ve gösterdikleri kadar çalmadıkları ve göstermediklerine de bakın" derim hep. Avantaj kuralından haberi olmayan, kart çıkarmaktan ödü patlayan, faul kararlarında verdikleri ve vermedikleri asla birbirini tutmayan bir hakem nasıl iyi olur Sevgili Çakar?. Yapma!..
Her sabah dünya yeniden kurulur. Her gün taze bir başlangıçtır. Her yeni günde, gazeteye bir yenilik koyamazsanız, o gün boşa geçmiş demektir..
Hele de böyle önemli günlerde..
Sevgili Spor Müdürüm, Serdar kardeşim alınmasın. İğne kendimize.. Tüm spor müdürleri içinde "Ben bu derbide şu yeniliği yaptım" diyen var mı?.
Varsa, buyursun!..