kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: İkinci Solingen olmasın

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu başkanlığında 4 kişilik bir heyet gurbetçilere destek olmak için Almanya'ya gitti..
Almanya'da 9 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı yangın Ankara'nın gündemini bir anda değiştirdi. Hükümet, soruşturmaya yardımcı olmak, orada yaşayan gurbetçilerimizin kendilerini güvende hissetmeleri ve soruşturmaya güven duymalarını sağlamak üzere Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ile birlikte İçişleri Bakanlığı'ndan 4 kişilik uzman heyetini Almanya'ya gönderdi. Başbakan Erdoğan, "ikinci bir Solingen olayı yaşamak istemediklerini" söyledi.

ALMAN BAKAN
Bakanlar Kurulu'nda da ele alınan yangınla ilgili şüpheler, Ankara'da bulunan Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble'ye de en üst düzeyde iletildi. Başbakan Erdoğan ve Devlet Bakanı Yazıcıoğlu ile görüşmelerinde konuk bakana 5 maddelik liste sunuldu. Schauble, Türkiye'nin, yangın nedeniyle içinde bir bakanın da yer aldığı inceleme heyeti göndermesi talebine önce, itiraz etti. Daha sonra teklif kabul edildi ve Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu İçişleri Bakanlığı'ndan 4 uzmanla birlikte Almanya'ya gitti.

"ENDİŞELİYİZ"
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında 7-10 Şubat tarihleri arasında, Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmek ve 44. Münih Güvenlik Politikası Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gideceğini belirtti. İkinci bir 'Solingen Olayı' yaşamak istemediklerini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Böyle bir durumu görmek istemiyoruz. Bunu kendilerine özellikle hatırlattım. Sadece Türk vatandaşlarının hayatlarını kaybettiği bu yangında akıllara ilk gelen, ihmal ya da kasıt ihtimali, bizi büyük endişeye sevk etmiştir. Umuyorum ki soruşturma en kısa zamanda sonuçlanacaktır ve olay aydınlığa kavuşacaktır. Bu elim olayın arkasındaki esas saik, son zamanlardaki 'yabancı düşmanlığı' anlayışına dayalı bir gelişme midir, değil midir? İstiyoruz ki bu olmasın. Perşembe günü ben de olay yerine giderek, olayın yerinde yapılan çalışmayı görmek ve incelemelerde bulunmak istiyorum. Bakan arkadaşlarımla birlikte orada olacağım."