kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İŞTE O BEBEK...

Onur'u havada tutan polis memuru Türk

Yangındaki panik sırasında binanın 3. katından aşağıya atılan küçük Onur'u Türk polis memuru Hakkı Paker tuttu..
Yangının merdivenlerde çıkması üzerine, evde dumanlar arasında mahsur kalan Çalar ve Kaplan ailesi, itfaiyenin açtığı brandaya atlayarak kurtuldu. Yangında, eşini ve çocuklarını kaybeden Kamil Kaplan 8 aylık yeğeni Onur Çalar'a pencereden atarak kurtardı. Onur Çalar'a Türk kökenli Alman polisi Hakkı Paker kurtardı. Muhammet ve Nergis Çalar'ın üçüncü kattan attıkları Onur, polis Hakkı Paker'in kolları arasında hayatta kaldı. Onur'un hayatını kurtaran Paker, olaydan sonra şoka girdiğini belirterek, amirlerinin izni olmadan konuşamayacağını söyledi.

DOSTLUK ELİ
Türk polis memuru Paker'in olay sırasındaki bir mesai arkadaşı da "Arkadaşımız şok altında, travma geçiriyor'' dedi. Kamil Kaplan, yanında bulunan Muhammet Çalar ve Nazlı Kaplan brandaya atlayarak olaydan hafif yaralı olarak kurtuldular. Çocuğu, camdan brandaya atılan anne Nergis Çalar, olayda yaralanırken, diğer pencerede bulunan Cevdet Kaplan, gerilen brandaya isabet edemeyip beton zemine çakıldı. Cevdet Kaplan'ın hayati tehlikeyi atlattığı açıklandı. Alman N24 televizyonunun olay yerindeki muhabiri çok sayıda Alman vatandaşının Belediye Sarayı'nı arayarak kurbanların yakınlarına yardım etmeye ve kendilerini evlerinde ağırlamaya hazır olduklarını bildirdiklerini söyledi.

ORTAK DİNİ TÖREN
Belediye Sarayı'nda taziye defteri açıldığını ve kentteki karnaval eğlencelerinin iptal edildiğini ifade eden muhabir, Hıristiyan ve Müslümanların ortak bir dini tören düzenlemeyi planladıklarını kaydetti. Televizyonun haberinde ayrıca, binanın çökme tehlikesinden dolayı itfaiye erlerinin henüz bina içine girmedikleri bu nedenle olayın sebebinin araştırılmasının zaman alabileceği ifade edildi.