kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mimarlık için Mimarlar cephesinde son durum:

Prof. Süha ÖZKAN
MiM grubunun girişimi uzun soluklu olacaktır

"Mimarlar Odası Yönetimi, neler yaptıkları yerine, neler yapacaklarını basına ilan ederek, bugüne değin pek bir şey yapmadıklarını kamuoyuna sunmuş oldu. Hazırladığımız bu ilan bile, bu girişimin Mimarlar Odası Yönetimi'nin kamuoyu önünde eleştirileri yanıtladığı anlamına gelir ve bu da, girişimin uzun soluklu olacağının açıklamasıdır."

Hüseyin KAHVECİOĞLU
Vakit kaybetmeyecek ve üretken mimarlarız

"Bu oluşumu destekleyenlerin büyük çoğunluğunu oluşturan çok genç mimarlar ve mimar adayları, entrikalı, karalamalı çekişmelerle vakit kaybetmek istemeyecek kadar üretken, yaratıcı ve aydınlık görüşlü. Umarım bu olumsuzluklardan etkilenerek, zaten kendilerine pek de yakın hissedemedikleri meslek odasından daha da uzaklaşmazlar."

Ertuğ UÇAR
Mimarların asıl ihtiyacı sosyal sorumluluklarıdır

"Mimarlar Odası'nın asli varoluş amacı mimarlığı icra etmek, öğretmek, öğrenmek, kontrol etmek, eleştirmek ve geliştirmek... Mimarlık İçin Mimarlar'ın ise toplum yararı için sosyal sorumluluklarını yerine getirirken, bu asli görevini de unutmayacağını, hatta enerjisinin çoğunu buna harcayacağını ümit ediyorum. Çünkü, mimarların buna ihtiyacı var."

Arda İNCEOĞLU
MİM'e katılanların ortak amacı, 'rahatsız olmak'

"MİM'e katılanların iki ortak özelliği var: Mimarlık mesleğinin tasarım, eğitim, yayıncılık gibi farklı alanlarında ulusal ve uluslararası mecralarda doğrudan üretim yapmak ve şu anki mesleki organizasyondan rahatsızlık duymak. Bu ise meslek odasının şimdiki yönetiliş biçimi sonucunda, mimarlık faaliyetinin özünün arka planda kalmış olduğu inancından geliyor."

Haydar KARABEY
Mimar Karabey, hakaretler için özür bekliyor!

Arkitera mimarlık portalından 29 Ocak'ta seslenen mimar Haydar Karabey, ÇDTM yanlısı mimarlara yönelik şu mesajı yolladı. "...İstanbul Şubesi seçimlerinde demokratik bir alternatif sunmaya ve mimarlık topluluğumuza farklı bir ses ulaştırmaya çalışan bizlere, mimarlık kamuoyuna da yayınladığınız bu sıfatları uygun gördünüz : 'Ya arkasını dönen, 'cı, 'cı, 'ci, işbirlikçi, rant düşkünü, Viski ve laptopla dolaşan, dolarla puro yakan, ev sahibi, Çalık Holding, Doğan Holding tarafından desteklenen, medyayı tekeline alan, küresel sermayeyle işbirliği içinde olan, İstanbul halkını yerinden eden, AKM'yi yıkıp yerine cami yapmak isteyen, Galataport projesi için çabalayan, menfaat dünyasının kucağında, çıkar çevreleri yandaşı, emperyalizm ve sermaye yanlısı, Sevr yanlısı, vatan haini, İstanbul'u yabancı mimarlara peşkeş çeken, imzacı, kentsel dönüşüm aldatmacası ile kulelerine yer arayan, kopyacı..." / ...tarafıma yönlendirmiş olduğunuz bu mesnetsiz yakıştırmalar ve hakaretler için, benden şahsen ve kamuoyu önünde özür dilemenizi bekliyorum. Saygılarımla, Haydar Karabey "
Haberin fotoğrafları