kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pembe Gri hayatlar da var

Mehmet ACAR /ANKARA
Toplumda hep önyargıyla yaklaşılmaya alışmış bir grup travesti ve eşcinsel, kendilerini anlatabilmek için tiyatroyu seçti. Yaşamın her alanında var olabileceklerini anlatmak için yola çıkan grubun Pembe Gri adlı oyunu büyük ilgi görüyor..
Travesti ve eşcinsellerden oluşan Pembe Hayat Dayanışma Derneği üyeleri, kurdukları tiyatro topluluğu ile kamuoyunda kendileri hakkındaki önyargıları silebilmek ve yaşadıkları olumsuzlukları anlatabilmek için etkileyici bir oyun sahneledi. Birkaç küçük skeçle başlayan tiyatroculuk tecrübeleri, Pembe Gri adlı oyunla gelişti. Oyun artık kapalı gişe sahneleniyor. Onlar Pembe Gri'yi oynayabilmek için büyük fedakârlıklar yaptılar. Amaçları para kazanmak ya da ünlü olmak değil, sadece seslerini duyurabilmekti. Grup, bunu başarmanın gururuyla yeni oyunlara yelken açmaya hazırlanıyor.

NASIL KURULDU?

Tiyatro grubunun kurulmasına öncülük edenlerden Derya Tunç, yaşadığı toplumsal baskılar ve kamuoyunda 'Eryaman olayları' diye bilinen olayların ardından iki küçük skeç yazarak tiyatronun önünü açtı. Amatör olarak oynanan skeçlerin ardından, arkadaşları aracılığıyla Zeynep Özcan Akbal'la tanıştı ve projelerini anlattı. Uzun zamandır toplumun 'ötekileştirdiği' Pembe Hayat Topluluğu üyelerine yardım etmek isteyen tiyatro oyuncusu ve drama yönetmeni Akbal da izlediği skeçlerden çok etkilendi. Dernek üyeleri arasında tiyatroya ilgi duyan ve oyunda yer almak isteyen arkadaşlarından bir topluluk kurarak, oyun üzerinde çalışmaya başladı. Bir buçuk ay süren provaların ardından Pembe Gri ilk olarak İstanbul'da sanatseverlerle buluştu. Oyunda kendi yaşamlarından kesitler bulan amatör oyuncular İsmail Alacaoğlu, Sera Can, Melis Özcan, Barış Sulu ve Derya Tunç rollerini çok iyi üstlendiler. Pembe Gri, şubat ayında Ekin Sanat Merkezi'nde, nisan ayında ise ODTÜ Tiyatro Festivali'nde sahnelenecek. Oyun mayıs ayında İstanbul'da sahnelere veda edecek.