kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Bir tatlı huzur beldesi Alemdağ

SON günlerde özellikle de İstanbul'da hangi beldenin ilçe olacağı tartışılırken, Alemdağ Belde Belediyesi ilginç bir kitap yayınladı.
"Bir Tatlı Huzur Beldesi Alemdağ" adlı bu kitapta Osmanlı'dan cumhuriyet dönemine Alemdağ'ın tarihi anlatılıyor.
İstanbul'un bu güzel beldesi, pek de bilinmeyen derin bir tarihe sahip. Osmanlı Padişahları'ndan, Mustafa Kemal'e tarihimizde iz bırakan sayısız ismin yaşadığı Alemdağ, aynı zamanda Mehmet Akif'ten Sait Faik Abasıyanık'a edebiyatımızın ünlü isimlerine de esin kaynağı olmuş.
Abasıyanık'ın "Alemdağ'da Var Bir Yılan" öyküsü bunun en güzel örneği.
Bu çalışmayı gerçekleştiren belediye Başkanı Mehmet Yaşa'yı kutluyoruz.
Bir yandan böyle derin bir tarihle, öte yandan havası, suyu ve dantel gibi işlenmiş doğasıyla dikkat çeken Alemdağ, şimdi ilçe olmayı bekliyor.
Henüz netleşmese de İstanbul Anadolu yakasında doğacak 3 yeni ilçeden biri de Taşdelen, Çekmeköy ve Alemdağ'ın birleşmesiyle oluşacak.
Bu haberin yayılması, ilçe olmayı isteyen tüm belde yetkililerini harekete geçirdi.
Herkes yeni ilçeye kendi beldesinin isminin verilmesi için çalışıyor. Ama bazı beldeler var ki, sadece kulis çalışmalarıyla değil, tarihi ve coğrafi koşullar nedeniyle merkez konumunda.
İşte İstanbul Alemdağ bunlardan biri. Üsküdar'dan Ümraniye'ye bölgeyi baştan başa kesen caddeye adının verilmesi ayrıca Türkiye'nin dört bir yanında tanınıyor olması da şansını artırıyor.