kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şoför alkollü müydü?

Yeni Haber
İş adamı Muhammed El Fayed'in, Prenses Diana ile oğlu Dodi El Fayed'in ölümüne yol açan kaza sırasında otomobili kullanan şoför Henry Paul'ün alkolik olmadığını kanıtlamak için tuttuğu uzmanın, bunun tam tersine rapor verdiği ve Paul'ün ağır bir alkol problemi bulunduğuna dair kesin kanıtlara işaret ettiği açıklandı.

Prenses Diana ile Dodi El Fayed'in ölümlerinin nedenlerinin araştırılması için El Fayed'in başvuru ve ısrarıyla İngiltere Yüksek Mahkemesi tarafından yürütülen soruşturmada tanıklık yapan Prof. Peter Venezis, şoför Henri Paul'den alındığı öne sürülen kan örneği konusunda kendisinin de Muhammed El Fayed gibi hala kuşkulu olduğunu, ancak Paul'ün alkol problemi bulunduğuna dair iddiaların otopsi sonucu vücudun diğer yerlerinden alınan örneklerle uyum gösterdiğini kendisinin de tespit ettiğini bildirdi.

Venezis, bu konuda yaptığı araştırmalar sonucunda Paul'ün alkol problemi bulunduğuna dair raporu diğer bazı uzmanlarla birlikte imzaladığını da belitti. Bu arada Henri Paul'ün alkol probleminin tartışıldığı oturumda, Paul'ün kaza öncesi çekilmiş fotoğraf ve video görüntülerinde gayet normal ve dengeli hareket etmesinin sebebinin de, Paul'ün vücudunun alkol toleransının ortalama birinden çok daha fazla olmasından ileri geldiği belirtildi.

Uzmanlar, Paul'ün kan örneklerinde yapılan testlerin kendisinin o gece Fransa'da uygulanan yasalara göre direksiyona geçmesine olanak tanıyan alkol miktarının üç katı kadar alkollü olduğunu gösterdiğine işaret ederken, Ritz otelinin barına ait faturalar da şoför Paul'ün otomobile binmeden önce Ricard adı verilen alkollü içecekten iki büyük bardak içtiğini, bunun da dört birim viskiye denk olduğunu ortaya koydu. Muhammed El Fayed ise bütün bu görüşlere ve raporlara karşı
çıkmayı sürdürüyor. El Fayed, şoför Henri Paul'den alındığı öne sürülen kan örneklerinin Diana ile Dodi'nin ölümüne yol açan suikastı gizlemek isteyen istihbarat birimlerinin gayretiyle değiştirildiği görüşünde direniyor.

Yüksek Mahkeme, soruşturmasında şoför Henri Paul'ün alkolik olabileceğine dair daha önce yazdığı raporu bir kez daha doğrulayan Prof. Venezis de, kazanın hemen ardından Muhammed El Fayed tarafından gerçeği ortaya çıkarması için görevlendirildiğinde kan örneklerinde yapılan alkol testinin ''güvenilir olmayabileceğini'' söylemişti.