kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KALKAN OLDULAR... Soyguncular, bankanın pencereleri önüne yerleştirdikleri rehineleri, kendilerine kalkan yaptı.

Ne olur bizi kurtarın

DIŞ HABERLER
Venezüella'da silahlı banka soyguncularının kendilerine siper etmek için yanlarına aldığı beş kişiden birinin, başkası zarar görmesin diye gönüllü rehine olduğu ortaya çıktı..
Venezüella, silahlı dört soyguncunun bir banka şubesinde 50'den fazla kişiyi iki gün boyunca rehin almasının şokunu atlatmaya çalışıyor. Pazartesi günü Altagracia de Oricuto kentindeki Banco Provincal'e giren soyguncular, 36 saat sonra yanlarına aldıkları beş kişiyle bir ambulansa binerek kaçmıştı. Ülke TV'sinde canlı yayınla verilen iki saatlik takibin arkasından soyguncular, ellerindeki rehineleri polislere teslim ederek teslim olmuştu. Soyguncuların ellerinden kurtulan rehineler polise verdikleri ifadede, yaşadıklarını anlattı. İfadeler doğrultusunda ambulanstaki beş kişiden biri olan Vanessa Saavedro adlı kadının, gönüllü rehine olduğu ortaya çıktı.

KAHRAMAN OLDU
Soygunculardan gizli, telefonla bir radyo kanalını arayıp yardım istediği de öğrenilen kadın için annesi, "kahraman" yorumunu yaptı. Saavedro'nun çevresindekiler zarar görmesin diye rehineliğe gönüllü olduğu kaydedildi. Kurtulan rehinelerden Juan Carlos Gil ise "Soyguncular altı saat sonra silahlarını indirerek bizi öldürmeyeceklerini söyledi. Çok gergindiler. Ancak, bize daha çok arkadaşları gibi davrandılar" dedi.
Haberin fotoğrafları