kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Türban konusunda düşüncemiz belli'

Türban tartışmalarıyla ilgili: "Türk toplumunun bütün katmanlarında bu konuda askerin düşüncesini bilmeyen yok. Bir şey söylememiz malumun ilamından ileri gitmez..
Büyükanıt "Dışarıda on naklen yayın arabası var. Benden bir şey bekliyorsunuz" diyerek, AKP ve MHP'nin uzlaştığı anayasa değişikliğine değindi: "Gündemimizde olan bir türban konusu var. Bu konuda basın organlarında çıkıyor 'Asker ne düşünüyor' diye. Şunu ifade edeyim, Türk toplumunun bütün katmanlarında bu konuda askerin düşüncesini bilmeyen yok. Bir şey söylememiz malumun ilamından ileri gitmez. Onun için bu konuda herhangi bir şey söylemek istemiyorum.''

MALUM OLAN NE?
Büyükanıt'ın "Malumun ilamı" olur sözleri, "daha önce türban için ne dedi" sorusunu gündeme getirdi:

* 16 Haziran 2006: (Erzurum Atatürk Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine başörtülü bir velinin alınmamasıyla ilgili) Kapıdaki bir görevlinin şeyi, yoksa eşarba hiç kimse bir şey demez. Toplumun tansiyonunu yükseltecek şeylerden kaçınmak lazım. Ama bazı şeylerde de kararlı olmalı. O çizgiyi, tabii yöneticilerin uygun yerden çizmesi lazım.

* 14 Şubat 2007: (Washington'da) Hiç kimse, hiçbir kurum Türkiye'yi anayasasıyla belirlenmiş rejiminin dışına çıkaramaz. Türkiye demokratik, laik, sosyal ve üniter bir devlettir.

* 1 Ekim 2007: (Harp Akademisi) "Bizim taraf olduğumuz ve vazgeçmeyeceğimiz unsurlar vardır. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter devlet yapısının, bu temel yapıya dayalı, laik devlet yapısının ve Silahlı Kuvvetlerin yerleşik düzenlemelerinin politik, hissi ve önyargılı yaklaşımlarla bozulmamasıdır.