kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bizim kuşak sinema delisi!

RÖPORTAJ: ECE GÜÇER
İLİŞKİLİ HABERLER
Bizim kuşak sinema delisi!
Jack Nıcholson:
Rob Reiner'ın yarın vizyona girecek 'Şimdi Ya Da Asla' (TheBucket List)adlı filminin yıldızı, Jack Nicholson Yeni Aktüel'e konuştu: "70 yaşındayım, eskiden bu yaşlarda star kalınmazdı. Bizler kaldık, çünkü hepimiz sinema delisiyiz"

Morgan Freeman:
'Şimdi Ya Da Asla' adlı filmin birdiğer başrol yıldızı Morgan Freeman, geçmişte yönetmenlik yaptığını söylüyor ve ekliyor: "Artık sadece oyunculuk yapıyorum çünkü yönetmenlik çok fazla zamanalıyor"

* Yazar Ernest Hewingway Geceleri bazen tanrıya inanırım" diyordu. Bu sözü 'Şimdi Ya Da Asla' ile bağdaştırmak mümkün mü?
Bu, filmin alt fikirlerinden. Kendimi ne inanmaya ne de inanmamaya zorladım. Kendimle baş başa kaldığımda, "Dualara başvurmalıyım" diyorum ve dualarımı 'yukarı'ya gönderiyorum. Hepimiz huzur aradığımızda, Tanrı'nın anlamını düşünüyoruz. İşte bu yüzden Hewingway'in dediğine gelebiliriz.

* Bu filmde bazı diyaloglarınızı kendiniz yazmışsınız...
Filmin iyi bir senaristi var zaten. CV'mi parlatmak düşüncesinde değilim, belki birçok filme senaryodan fazlasını kattım. Vaktiyle kendi filmlerimi çekerken, bütün varlığımı da ortaya koydum zaten.

* Televizyon röportajlarını sevmediğiniz konuşuluyor...
Hepsi aptalca. Bir süre sonra röportajlar bayıyor. Bu yüzden televizyon röportajlarının bir oyuncu için kötü olduğuna inanıyorum. Her yaptığım filmin basın dosyasında, İşte yine aynı yaşlı Jack" deniyor; bir de tabii bunu nasıl yaptığım anlatılıyor. Medyada gözüktükten birkaç gün sonra yok olmaya başlıyorsunuz. Kendimi iyi bir aktör gibi hissediyorum. 70 yaşındayım. Eskiden bu yaşlarda star kalınmazdı. Artık mesela Morgan Freeman ve Dustin Hoffman var. Hepimiz yetmişine merdiven dayadık, bir gün biri bize, "Üçünüz de aynı yaştasınız ve hâlâ buradasınız; bunun formulü ne" diye sordu. Hepimiz savaş sonrası 'baby boom' kuşağı çocuklarıyız ve hepimiz devrimci film yapmayı sevdik; hepimiz sinema delisiyiz. Bu sadece camiada gezinmekle olmaz.

* Yıldızlıkla aranız nasıl?
Sinema beni eğitti diyebilirim. Karşılaştığım insanlardan çok şey öğrendim.

* Sanırım bu yüzden hiç biyografinizi yazmak istemediniz...
Eğer bir gün anılarımı bir kitapta yazacağımı düşünseydim herhalde aynı hayatı yaşamazdım. Otobiyografiler insanı gerçekten uzaklaştırıyor.