kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Yeni trend: Armutlu

'Dükkan' isimli bir kasap, giderek büyüyüp restorana dönüştü ve İstanbul Armutlu'da herkesin konuştuğu bir yer olmayı başardı. Hayatında oralara gitmeyenler yollara düştü ve Armutlu'ya akın etti. Şimdi de Armutlu'da 'Cikare' isimli bir mekan açıldı. Pasta ve börekler yüzünden özellikle hanımların gittiği bu mekanın sahipleri Gamze Aktan ve Güniz Dalver... Gamze Aktan, Amerika'da Tiffany'nin eski tasarımcısı.... Dustin Hoffman ve Bill Clinton'un pasta süslemecisinin yanında eğitim görmüş biri...

10 MASA VAR
Mekana gelince... Mutfak kısmı da dahil olmak üzere mekan 70 metrekare ve içeride sadece 10 kişilik bir masa bulunuyor. Rezervasyonun şart olduğu 'Cikare'de birçok ürün kendi imalatları... Bu tarz mekanların Hollanda ve İtalya'da da örnekleri var. 'Cikare'de sabah kahvaltısı kişi başı 25, akşam ve öğle yemeği ise 45 YTL. Genelde iş ortamında sıkılan profesyoneller burayı tercih ediyor. 'Cikare' gerek toplantılar gerekse hafta sonları yapılan aile yemekleri için de ideal görünüyor. Sabah kahvaltısında; üç çeşit kendi yaptıkları reçel, fırında sucuklu İzmir tulumu, bademli, damla sakızlı, soğannaneli ekmek çeşitleri, bazlamalar, yine kendi yaptıkları değişik içerikli poğaçalar servis ediyorlar. Reçelleri mevsime göre değişiyor. Şu sıralar kahvaltıda; ayva reçeli, portakal, mandalina, limon, greyfurt karışımı özel bir reçel ve elma reçeli sunuyorlar. Çayı da semaverde veriyorlar ki; müşteriler rahatlıkla servis yapabilsin... Özel istek olursa, meyve ve sebze karışımlarından hazırlanan içecekler de kahvaltıya dahil edilebiliyor.

FARKLI HİZMET
Akşam yemeklerinde rezervasyon yaptıran müşterilere özellikle istedikleri ya da istemedikleri bir lezzet olup olmadığı soruluyor. Kendi yapımları olan Ravioli, Stracci, Canneloni gibi İtalyan makarna çeşitleri yanında özel salata, tatlı ve şarap eşliğinde sunuluyor. Bunun dışında bir hizmetleri daha var... 'Cikare'de, restoran açmaya karar veren yatırımcılara danışmanlık hizmeti veriliyor. Yiyecek-içecek sektöründe eğitimli ve uzman kadrosuyla restoran danışmanlığı ve yemek styling'i yapan Güniz Dalver ve Gamze Aktan, ayrıca butik catering işini de gerçekleştiriyor.