kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Patlıcan sarma

Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. Yağsız tavaya, bir çay kaşığı tereyağı ilave ederek, patlıcanların her iki yüzünü hafifçe kızartın. Patlıcan dilimlerinin uçlarına köfte ve peynir yerleştirin, rulo şeklinde sarıp, fırın tepsisine yerleştirin. 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika ısıtın. Kalan tereyağını ısıtın, domates, sarmısak, tuz, karabiber ve bir sap kekik ilave edip, 4-5 dakika pişirin ve tabaklara paylaştırın. Köfteleri, domates sosunun üzerine yerleştirin.

MALZEMELER 4 kişilik
*
1 paket hazır İnegöl köfte

* 4 adet kemer patlıcan

* 3 çorba kaşığı tereyağı

* 150 gr. kaşar peyniri (ince ve köfte ebatlarında dilimlenmiş)

* 400 gr. domates (rendelenmiş)

* 1 diş sarmısak

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 4 sap kekik (taze)