kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Pekmezli revani
Yumurta ile şekeri ayran kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, un, irmik, yoğurt, kabartma tozu ve vanilya koyup, mikserle 1 dakika daha çırpın. Yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kapağını hiç açmadan 40 dakika pişirin. Bir tencerede şeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek ateşten alın. Şerbeti tepsi ılıkken tatlının üzerine dökün. Üzerini örtün, 4 saat dinlendirip dilimleyin. 1 su bardağı pekmezi üzerine gezdirin. Üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 12 Kişilik
* 4 adet yumurta
* 1 paket margarin
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı irmik
* 2 su bardağı un
* 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı süt

Şerbeti:
*
4 su bardağı
* 3 su bardağı şeker
* 1/2 limon suyu
* 1 su bardağı pekmez