kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Biraz daha yersek iktidardayız!

Pazar günü bir gazetede okudum. Nüfusun yüzde kırkı şişman olma yolundaymış. Aktivist bir şişman olarak ne kadar göğsüm kabardı anlatamam dostlarım. Şunun şurasında yüzde 47.6'ya yani sihirli iktidar rakamına ulaşmamıza ne kadar az kalmış. Biraz daha azimle yer, azıcık daha semirirsek iktidardayız şişman dostlarım:) Ve iddia ediyorum, iktidara gelmemiz halinde bu ülke çok farklı bir yer olacaktır ey yüce şişmanlar. (Son bölümü, Tansu Çiller'in miting sesi vurgusuyla seslendirmenizi rica ederim:) Bir kere şu anda ülkemizin en çok konuşulan problemlerinden biri sonsuza dek tarihe karışır: Rejim tartışmaları!

MOZAİKLENSİN
İktidara geldiğimiz anda şu can sıkıcı 'rejim' kelimesini hemen sözlükten bile çıkarabiliriz. Yıllardır anamızdan emdiğimiz sütü, fitness salonlarında burnumuzdan getiren 'rejim' kelimesi tarihe karışır. İktidar olarak, televizyonlara da müdahale etmemiz tabii ki kaçınılmaz olacaktır. Tüm ulusal ve yerel kanallarda 'zayıflığı övücü, zayıflığa özendirici' yayın yapılması ağır cezalarla kısıtlanır. Zayıf kadın ve adamların göründüğü bölgeler mozaikle kapatılır. Mümkün olduğu kadar balıketi oyuncuların göründüğü ve eşsiz ziyafet görüntülerinin olduğu (Allah Erol Taş'a rahmet eylesin) filmlerin gösterilmesi sağlanır. Dizi yapımcılarına, Jön'ün şişman aşkı uğruna zayıf sevgilisini terk eden senaryolar çekilmesi konusunda basınç uygulanır. Direnenler olursa üzerlerine oturmakla tehdit edilir!

HASSAS OLMALI

Kanun hükmünde bir kararname ile, dapdaracık olan uçak koltuklarının genişletilmesi sağlanır. Gıda üzerindeki KDV sıfırlanır. Öğle yemeği tatilleri iki saate çıkarılır. Gazetelerde sürekli, evlenen şişmanların resimleri yayınlanarak konu ile ilgili toplumda bir hassasiyet oluşturulur. Türban türü kadını kapatıcı kıyafetleri özellikle zayıf kadınların giymesi sağlanır. Böylece toplumda en azından görsel anlamda zayıf kadın kalmaz. (Kılım zayıf kadınlara:) Tabii, dünya günlük güneşlik olmaz. Bir süre sonra artan kalp ve damar hastalıkları toplumu sarınca büyük bir ihtimalle karşı devrime yol açar. Ama o güne kadar mutlu mutlu yaşamaz mıyız sevgili şişman dostlarım?