kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TEHDİT ETTİĞİ AİLEYİ KATLETTİ... Ömer Korkar kayınbiraderi Metin Şengül'ü (üstte) berberde öldürdü. Daha sonra kayınpederinin evinde eşi Ayşe ve kayınvalidesi Hamiyet Şengül'ü (sağda) öldüren zanlı, kayınpederi Metin Şengül'ü de yaraladı.

Kılık değiştirip polisi atlattı

Kayınbiraderini öldüren Ömer Korkar, üç gün sonra kayınpederinin evine girerken kılık değiştirip topal taklidi yaptı. Eşini ve kayınvalidesini de öldürdü..
Eskişehir'de yaşayan Ömer Korkar (29) Ayşe Şengül'le (26) 10 yıl önce kaçarak evlendi. İşsiz olan Korkar, alkollü halde sık sık eşini dövdü. Çiftin iki çocuğu oldu ama dayak sürdü. Korkar dört yıl önce gasptan hapse girince kayınpederi ona harçlık gönderdi. 18 ay sonra tahliye oldu ve eşini dövmeye devam etti, hatta bıçaklamaya kalkıştı. Aile, 15 gün önce kızlarını eve getirdi. Boşanma işlemlerine başlandı. Boşanmak istemeyen Korkar aileyi "Hepinizi öldürürüm" diye tehdit ediyordu. Aile iddiaya göre valiliğe şikâyet dilekçesi verdi. Ömer Korkar 6 gün önce kayınbiraderi Metin Şengül'ü berberde öldürdü. Aynı akşam "Üçünüzü de öldüreceğim" yazılı bir kâğıdı kayınpederinin evinde kapı altından attı. Aile polisten yardım istedi. Ancak iddiaya göre polis "Ekip yok" diyerek çağrısını dikkate almadı. Sadece evin önünden ekip aracıyla geçmekle yetinildi.

'POLİS GEREKENİ YAPMIŞTIR'
Ömer Korkar üç gün sonra bere ve gözlük takıp topal taklidi yaparak eve geldi. Başsağlığı ziyareti nedeniyle kalabalık olan eve dalan Korkar eşini dört kurşunla, kayınvalidesi Hamiyet Şengül'ü üç kurşunla başlarından vurarak öldürdü. Karnına iki kurşun isabet eden kayınpeder Metin Şengül kaçtı. Baldızı Fatma Şengül ise divanın altına saklanarak kurtuldu. Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel ailenin "polis koruyamadı" iddiasını yalanladı ve "Biz aileyi ilk olayın ardından sürekli korumaya aldık. Aile fertleri polisimizi fark etmemiş olabilir. Ekiplerimiz gereken her şeyi yapmıştır. Ailenin bize başvurdukları yönünde bir tespitimiz yok" dedi. Vali Kadir Çalışıcı da ailenin dilekçe vermediğini söyledi.
Haberin fotoğrafları