kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Murat Saraçoğlu Özhan Eren

Yapımcı filme adını verdi yönetmen kızdı

MEHMET ÇALIŞKAN
Ağır hava şartlarında çekilen tarihi film '120'nin yapımcısı ile yönetmeni birbirine girdi! Yapımcı afişe 'Bir Özhan Eren Filmi' yazınca yönetmen Murat Saraçoğlu kızdı: Filmler yönetmenin eseridir!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yapımcı filme adını verdi yönetmen kızdı
Birinci Dünya Savaşı'nda Doğu Cephesi'nde şehit olan çocukların dramının anlatıldığı '120' adlı filmin yönetmeni Murat Saraçoğlu ile yapımcısı Özhan Eren arasında afiş krizi yaşanıyor. Başrollerini Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Emin Olcay ve Oytun Öztamur'un paylaştığı filmin yönetmeni Murat Saraçoğlu, afişe 'Bir Özhan Eren Filmi' yazılmasına tepki gösterdi.

Eser sahibi benim
Defalarca başrol oyuncuları arasında 'afişte kimin adı önce yazılacak?' kavgasına tanık olan Yeşilçam'da ilk kez böyle bir tartışmayla yapımcı ve yönetmen karşı karşıya geldi. 'Sarıkamış'a Giden Yol' adlı yakın tarih araştırma kitabının yazarı ve 'Kara Tren', 'Turnalara Tutun da Gel' gibi türkülerin de bestecisi olan yapımcısenarist Özhan Eren yönetmenlik koltuğuna kendisinin de oturduğunu, ayrıca senaryosunu yazıp, müziğini de bestelediği için filmin kendisine ait olduğunu söyledi.

Dünyada da böyle
Murat Saraçoğlu ise "Bütün dünyada filmler yönetmenin eseri olarak kabul görür. Ben bugüne dek, senaryoyu yazanların, müziklerini besteleyenlerin eser sahibi olduklarını iddia ettiklerini hiç görmedim. Ayrıca deneyim kazanmak için sete gelip, çekilenleri ekrandan izlemek, yönetmenlik değildir. Filme yönetmen olarak ruh kazandıran kişi benim" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 400 bin YTL kredi desteği alan film 15 Şubat'ta vizyona girecek.
Haberin fotoğrafları