kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Osman Laila playboy'u değil...

EYLEM BİLGİÇ
Başarılı oyuncu Hakan Yılmaz, 'Avrupa Yakası'nda hayat verdiği karakteri anlattı: Osman; dediğim dedik, ailesine özen gösteren, biraz da çekinilen bir adam. Playboy ama sert bir playboy, Laila playboy'u değil yani.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Osman Laila playboy'u değil...
Avrupa Yakası'nın 'moda ikonu' Şahika'nın kuzeni olarak kadroya dahil olan Osman Koçarslanlı, kısa sürede seyircinin ilgisini çekmeyi başardı. Osman Koçarslanlı'yı canlandıran usta oyuncu Hakan Yılmaz ise ilk kez ezber bozan bir rolle çıktı karşımıza. Çünkü biz onu daha çok jön-komik rollerde görmeye alışıktık. Konuk oyuncu olarak girdiği kadroda kısa sürede kalıcı olmayı başaran Yılmaz'la 'Avrupa Yakası'nı ve Osman Koçarslanlı'yı konuştuk.

* 'Avrupa Yakası' kadrosuna katılışınız çok ani oldu sanki. Nasıl gelişti bu süreç?
Ani oldu çünkü hiç planlı programlı değildi. İki yıldır 'Avrupa Yakası'ndan beni konuk oyuncu olarak çağırıyorlardı. Ama gelen senaryoya bakınca, benim bir şeyler katabileceğim işler olmadığını görüp kibarca reddediyordum. Ama bir gün Hasibe Eren'le (Makbule) karşılaştım ve 'Bir rol var, Gülse çok güzel yazdı, konuk oynar mısın?' diye sordu. Konuk olarak oynamayı istemediğimi söyleyince de 'Bir oku, çok beğeneceksin' dedi. O yüzden plansız programsız ve habersiz oldu kadroya katılmam.

SEYİRCİ DE SEVDİ

* Sizi Hasibe Hanım ikna etti yani...
Senaryoyu okuyunca Osman'ın çok ters köşe bir tip olduğunu gördüm. Benim bugüne kadar oynadığım karakterlerin çok dışında bir tipti. Çünkü ben bugüne kadar hep hafif jön, sevimli aile babası konseptinde adamları oynadım. Oynamak isteyeceğim güzel bir rol olduğunu görünce, bir de oyuncuların hepsi arkadaşım, diziyi de çok seviyorum, içinde olmak istedim ve bir bölüm için girdim.

* Bir bölüm için konuk oyuncu olarak girdiniz ama sürekli oyunculardan biri haline geldiniz. Bu nasıl oldu?
Gülse çok memnun kaldı çıkan tipten, 'Çok hoşuma gitti, Osman çok gerçek bir karakter oldu. Bir-iki bölüm daha yazabilir miyim?' diye sordu. Ben de 'Tamam yaz' dedim. Sonra o biriki bölüm, altı bölüm konuk oyunculuğa döndü. Sonra yapımcıyla konuştuk ve bundan sonra hikayenin getirdiği dönemlerde dizinin içinde olmama karar verdik.

* Son dönemde mafya, kabadayı dizileri ilgi görür oldu. Sizin canlandırdığınız Osman da biraz mafyavari bir karakter...
Aslında Osman mafya da değil, kabadayı da. Zengin bir işadamı ama sert bir adam. Dediğim dedik, ailesine özen gösteren, biraz da çekinilen bir adam. Yani Erdal Acar gibi bir tip. Erdal Acar'ın da öyle bir görüntüsü vardır ya... Osman playboy ama sert bir playboy, Laila playboy'u değil yani...

* Osman korkulacak bir adam değil diyorsunuz yani...
Zaten Osman'daki kabadayılık komik bir unsur. Komedi dizisinin içinde silah kullanırsanız ne kadar kötü olabilir ki? Ancak komik olur. Zaten Osman da hiçbir zaman silahını kötü amaçla kullanmıyor, sadece korkutuyor.

* Ata Demirer, Evrim Akın, Bülent Polat gibi bu diziden ayrılanların çoğu sonraki işlerinde aynı başarıyı yakalayamadı. Bu sizi ürkütmüyor mu?
Yok hayır, zaten ben diziye gireli daha sekiz, dokuz bölüm oldu. Diziden 20 bölüm sonra ayrılsam da hayatımda bir şey değişmez. Ben Hakan Yılmaz olarak girdim bu diziye ve yine Hakan Yılmaz olarak çıkarım. Ama bu konuyla ilgili şöyle bir saptamam var; özellikle komedi dizileri ekip işi oluyor. Yani hiç kimse bireysel bir kahraman değil orada. O diziden kim ayrılırsa ayrılsın her zaman bir alternatifi vardır. 'Ben bu diziden ayrılırsam dizi biter, reytingler düşer' diye bir şey yok.

GÜLSE MATEMATİĞİNİ İYİ YAPMIŞ

* Dizinin başından beri Aslı'yla Cem bir çiftti. İlk kez aralarına bir başka erkek giriyor. Bu nedenle seyircinin antipatisini toplamaktan çekindiniz mi?
Bunun matematiğini çok iyi yapmış Gülse. Benden önce Cem'i biraz antipatik yapmış ki, seyirciye 'Bu Cem de artık sıkıyor' dedirtmiş ve o anda hayatına başka birisini sokmuş. Ayrıca Osman antipati toplayacak kötü bir adam değil bence. Çok saygılı, Aslı'ya hürmet eden, otururken sandalyesini falan çeken bir adam.

* Bu yönüyle Osman tam da kadınların sevdiği bir tip aslında...
Öyle herhalde. Hatta Aslı bir bölümde, 'Osman'ın yanında kendimi çok güvende hissediyorum' diyor ve ailesi çok seviniyor. Türk kadının en başta istediği şey; sevgilisinin ya da kocasının yanında kendisini güvende hissetmektir. Gülse de herhalde bunu vermeye çalışıyor ama bunun antipatik duracağını zannetmiyorum. Bugüne kadar Osman tipiyle ilgili hiç kötü eleştiri almadım mesela.
Haberin fotoğrafları