kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şahin, Noterler Birliği genel merkezinin temel atma törenine katıldı.

Merkez'in taşınmasında söz Meclis'in

ANKARA
Adalet Bakanı Şahin, Merkez'in İstanbul'a taşınmasında, Başbakan'ın, düşündüğü bir icraatı söylediğini belirterek, "Karar TBMM'nin" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Merkez'in taşınmasında söz Meclis'in
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tartışmaya yol açan Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınacağı açıklaması konusunda yetkinin TBMM'de olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın yapmayı düşündüğü bir icraatı ifade ettiğini söyleyen Şahin, "Buna Başbakan karar vermez, TBMM karar verir" dedi. Ankaralı iş ve siyaset çevrelerinin tepkisine yol açan Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması planı, Meclis Genel Kurulu'nda temel ceza yasalarına uyum tasarısının görüşmelerinde de gündeme geldi. Merkez Bankası personeliyle ilgili düzenlemeler üzerinde konuşan vekiller, Başbakan Erdoğan'ın "yeri bile hazır" diyerek açıkladığı taşınma projesi konusunda açıklama istedi. Adalet Bakanı Şahin de Merkez Bankası'nın yasasında olduğu gibi Vakıflar Bankası, Halkbank ve Ziraat Bankasının yasalarında da "merkezin Ankara" olarak yer aldığına dikkat çekti. Bakan Şahin, şunları söyledi:

"İSTANBUL FINANS OLDU"
"Kamu bankaları olan bu bankalar da İstanbul'a taşınmak istiyor. Çünkü İstanbul, finans merkezi haline geldi. Sayın Başbakan, bu konuda yapmayı düşündüğü bir icraatı ifade etti. Sayın Başbakan karar vermez buna, TBMM karar verir. Bu konuda teklif ya da tasarı hazırlanır, TBMM'ye gelir, burada tartışılır. Eğer Genel Kurul böyle bir karar verirse, taşınma o zaman meydana gelir. Tabiki herkes fikrini söyleyecektir."