kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

'Türkiye AB'nin önemli bir parçası'
AB'nin istatistik kurumu Eurostat'ın Avrupa işdünyasıyla ilgili ayrıntılı bilgilere yer verilen "Facts and Figures 2007" adlı yayınında, Türkiye AB'nin en önemli ticaret partnerlerinden biri olarak anlatıldı. Yayında, AB ihracatının yüzde 4.3'ünü, ithalatının ise yüzde 3.2'sinin Türkiye ile olduğu, hazırgiyim, kimya, demirli metal, gıda gibi alanlarda karşılıklı önemli ilişkiler olduğu belirtildi. Tarifeli yolcu trafiğinde THY'nin 2005'e göre yüzde 20.8 büyümeyle örnek alınan Avrupa havayolları içinde en hızlı büyüyen kuruluş olduğuna işaret edildi.

THY personelini artık Vakko giydirecek
THY'nin uçuş ve yer personelini artık modacı Cemil İpekçi yerine Vakko giydirecek. THY çalışanları, şirketin 75. yılının kutlanacağı mayıstan itibaren Vakko'nun hazırlayacağı kıyafetleri giymeye başlayacak. THY Genel Müdürlüğü'nde önceki gün yapılan ihaleyi Vakko kazandı. Modacı Cemil İpekçi'nin ise ihaleye teklif vermediği öğrenildi. İhale şartnamesi gereği; 2 bin 262 erkek, 30 kadın üniforması, 3 bin 873 erkek, 45 kadın uzun kollu gömlek, 150'şer adet pardösü, hırka, kaşkol, 850 adet şapka ve 168 kravat alınacak. Kabin memurlarına da 1994 çift kadın, 683 çift erkek kışlık ayakkabı ile 1994 çift düz tabanlı ayakkabı alınacak.

Yapı Kredi 2009'a kadar bin şubeye ulaşacak
Merkez ve Doğu Avrupa ülkelerindeki bankacıları ve finans uzmanlarını bir araya getiren Euromoney forumuna katılan Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, "Önümüzdeki üç yıl için ciddi bir büyüme planı hazırladıklarını ve 2009'a kadar 1000 şubeye ulaşacaklarını" söyledi. Bayazıt, 2007 yılında 82 yeni şube açtıklarını, bu yıl içinde 160 yeni şube açacaklarını ve 2009 yılına kadar ise toplam 1000 şubeye ulaşmayı planladıklarını kaydetti. Bayazıt, büyüme planları çerçevesinde bu yıl bin 400 kişiyi işe alacaklarını belirtti.

İtalyan yatırımcılar Karaman'ı gezdi
Türkiye-İtalya İkili İşbirliği Projesi kapsamında, bir grup İtalyan yatırım danışmanı Karaman'a gelerek, kentin sanayisi hakkında bilgi aldı. Proje Koordinatörü Ruguero Tabossi ile İtalya'da faaliyet gösteren tarım ve gıda firmalarının yatırım danışmanları Paolo Beltrami, Leda Bologni ve Pooli Golloni'den oluşan heyet, ilk olarak Karaman Valisi Fatih Şahin'i ziyaret etti. Proje Koordinatörü Tabossi Karaman sanayisi hakkında bilgi aldıktan sonra Adana'ya geçeceklerini belirterek, "İtalya'nın üst düzey firmalarının yatırım danışmanları, Türkiye'yi tanımak istediler. Yatırım şartlarını inceleyerek, burada edindikleri izlenimleri firmalarına iletecekler'' dedi.

Turizmde yüzde 8 KDV kafa karıştırdı
Turizm hizmeti verilen işletmelerde yüzde 8'e inen KDV oranı, alkol satan turizm işletmeleri, oteller ve lokantalarda yüzde 18 olarak kaldı. Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, bu durumun sektörde karışıklık yarattığını savundu. Barlarda KDV'nin yüzde 18 olarak kaldığını hatırlatan Bayındır, "Ancak otel odalarında 'mini bar' diye adlandırdığımız küçük buzdolaplarından tüketilen ürünlere, adı bar diye yüzde 18 KDV mi uygulayacağız?" dedi. Bayındır, "Müşteri, otelin barından çay istediği zaman yüzde 18, lobide çay istediği zaman yüzde 8 mi KDV alacağız? Kaldı ki otel barlarına ve lobilere aynı mutfaktan içecek çıkar" dedi.
Haberin fotoğrafları