kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DSP'den "yeşil kart" sorusu

Yeni Haber
Demokratik Sol Parti İstanbul Milletvekili Hasan Macit, "yeşil kart" uygulamasına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Hasan Macit, söz konusu iddialarla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Macit, önergesinde, yeşil kartın, herhangi bir sosyal güvenlik sistemi içinde yer almayan fakir ve mağdur vatandaşlara sağlık harcamalarının devlet tarafından karşılanması amacıyla verildiğini hatırlattı.

Son zamanlarda, fakir ve ihtiyaç sahibi olmayan bazı kişilerin de yeşil kart uygulamasından faydalandığına ilişkin iddiaların ortaya atıldığını belirten Macit, 2000-2006 yılları arasında, "yıllar itibariyle" ve "iller bazında" ne kadar yeşil kart verildiğini sordu. Macit, Bakan Akdağ'a şu soruları yöneltti:

"2007 yılı içinde aylar itibariyle ve iller bazında verilen yeşil kart miktarı ne kadardır?2000-2008 yılları arasında, yıllar itibariyle hak sahibi olmadıkları halde yeşil kart verilen ve daha sonra iptal edilen kart sayısı ne kadardır? 2000-2008 yılları arasında, yıllar itibariyle hak etmedikleri halde yeşil kart alanlardan, iller bazında haklarında soruşturma açılan, soruşturması devam eden, soruşturması bitip cezai müeyyide uygulanan ve yaptığı harcamaları geri tahsil edilen kişi sayısı ne kadardır?

(ANKA)