kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Kosova ile Kıbrıs'ın durumu çok farklı"

BAŞBAKAN Erdoğan, Kosova sorunu ile Kıbrıs sorunu arasında bir benzerlik olup olmadığı sorusuna, "Kosova'nın bağımsızlığına olumlu baktığımızı ifade etmek isterim. Bunun Kıbrıs ile benzer yanı var mı, yok mu? Hiç alakası yok. Kıbrıs ile Kosova'nın durumu çok çok farklı" dedi. Erdoğan'ın diğer mesajları şöyle oldu:

* (Asker ile hükümetiniz arasındaki ilişkiler nasıl?) Ara sıra bazı sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıları çözmede hükümet de Anayasa ve yasaların verdiği yetkiyi kullanarak adımları atmıştır. Hiçbir kurum ve kuruluşla kavgamız söz konusu olamaz. Bu zaten başarımız için atmamız gereken bir adımdır.

* Sınır ötesi operasyonlar çözüme kadar devam edecektir. Bir yıl sonra eğer bu işi çözdük, çözdük. Çözmedik parlamentodan bir yıl daha izin talep edebiliriz.

KÜRT BÖLGESİ
*
(Yeni Anayasa'da İspanya'nın örnek alınması, Kürt bölgesinin tanınması söz konusu mu?) Bizim ülkemizde etnik unsurların belli coğrafi bölgelerde yoğunlaşması diye bir şey yoktur. Tamamen üniter bir yapı içinde 780 bin kilometre kare ile birliğimizi, beraberliğimizi, güçlü dayanışmamızı da muhafaza ediyoruz. Böyle bir şey bizim Anayasa çalışmalarımızda söz konusu değil.