kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İşi sağlama almak için tüm adaylara destek

Yeni Haber
Amerika'da başkan adaylığı yarışının en heyecanlı günleri yaşanırken, Hollywood ünlülerinin, işi sağlama alarak birden fazla adayı desteklediği ortaya çıktı. Çoğunlukla Demokrat Partili adayları destekleyen adaylar, tek bir adaya destek vermek yerine, ya adaylara eşit yardımda bulunmayı ya da öncelikle destekledikleri adayın olmak üzere, rakiplerinin kampanyalarına da bağışta bulunmayı tercih ediyorlar.

Michael Douglas; Hillary Rodham Clinton, Barack Obama, Bill Richardson ve Chris Dodd'un kampanyalarına 4 bin dolar, Dennis Kucinich'in kampanyasına ise bin 500 dolar bağışta bulundu.

Paul Newman ise Obama, Clinton, Richardson ve Dodd'a bağışta bulundu. Hillary Clinton'ı desteklediğini açıklayan Barbara Streisand da, Clinton'ın yanı sıra Obama ve John Edwards'ın kampanyalarına da bağış yaptı.

Ünlü yönetmenler Steven Spielberg ile Rob Reiner da, Obama ve Clinton'a bağışta bulunmayı tercih ettiler. Clinton'ı desteklediğini açıklayan ve Clinton'ın internet sitesindeki videoları yöneten Reiner, Obama'nın kampanyasına da bağışta bulundu.
"Curb Your Enthusiasm" adlı ünlü televizyon şovunun yapımcısı Larry David de, Obama'yı desteklediğini açıkladı; ancak Edwards'a da bağış yaptı. Hollywood dünyasının, Obama'yı destekleyeceğini açıklayan ve aralarında Will Smith, Morgan Freeman, Eddie Murphy, Halle Berry, Forest Whitaker, Jammie Foxx gibi ünlü oyuncuların da yer aldığı siyahyıldızları da, bir yandan da Clinton'a da bağışta bulundular.

Ancak, Clinton ailesine derin sevgi besleyen şov dünyasında ağırlıklı eğilim Obama'dan yana. Obama'yı destekleyen diğer başka isimler arasında, George Clooney, Ed Norton, Jennifer Aniston, Zach Braff, John Cleese, Leonard Nimoy ve Brooke Shields gibi isimler de var.

Cumhuriyetçi adaylar için de şov dünyasından en kayda değer desteği alan ise Mike Huckabee oldu. Dünyaca ünlü oyuncu Chuck Norris desteğini açıkladığı Huckabee ile birlikte, eyaletleri dolaşarak yardım toplamaya çalışıyor.
2004 seçiminde, Hollywood ve eğlence dünyası adaylık kampanyalarına toplam 33,1 milyon dolar bağışta bulunmuştu.