kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehrin göbeğinde füze savar denemesi

Yeni Haber
Japonya'nın başkenti Tokyo'daki bir parka gönderilen askeri askeri araçlar, halkın şaşkın bakışları arasında PAC-3 füze ve uçak savar sistemini test etti.

Savunma Bakanlığı, Tokyo'ya yakın mesafedeki askeri üslerde 2 PAC-3 sistemine sahip olduklarını, ancak şehre olası bir füze saldırısında sistemi daha etkin hale getirmek için kentin merkezindeki Shinjuku parkında bu denemeyi yaptıklarını bildirdi.

PAC-3'lerin kısa menzilli olmaları da, bu denemenin asıl sebeplerinden birisi olarak gösterildi.
Tokyoluların yürüyüş ve sabah koşusu için kullandıkları parka yerleştirilen 4 kamyonluk antenler, radyo ekipmanları ve füze rampaları ilginç görüntüler oluşturdu.

Japonya, 2 PAC-3 sistemini geçtiğimiz yılın Mart ayında, komşusu Kuzey Kore'den gelebilecek nükleer tehdide karşı Tokyo civarına yerleştirmişti. Kuzey Kore, 1998 ve 2006'da Tokyo hükümetinin tepkisini çeken nükleer başlıklı füze denemelerinde bulunmuştu.

Bir Japon gazetesi, savunma bakanlığının Tokyo çevresine daha fazla PAC-3 yerleştirmek istediğini bildirdi. Japonya ordusu, geçtiğimiz ay Havai adalarında bu sistemi denemiş, ABD ile yapılan bu ortak tatbikatın başarılı olduğunu duyurmuştu.

(CHA)