kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ERDOĞAN'IN PORTRESİNİ 5 DAKİKADA YAPTI... Dünya Göz Hastanesi'nin açılışında, kısa sürede yaptığı resimlerle tanınan Amerikalı ressam Daniel Dunn, Erdoğan'ın portresini yaptı. Sahneye çıkan Dunn, 4 metrekare büyüklüğündeki tuvalin üzerine aşağıdan yukarıya hızlı bir şekilde yaptığı portreyi 5 dakikada bitirdi. Ressamı tebrik eden Erdoğan, tablonun 5 dakikada bitirilmesini ise, "Adeta bir rekor" diye niteledi. Dunn portreyi hediye etti.

'Vatandaşı rehin alacak olanın alnını karışlarım'

Umut TÜTÜNCÜ-Veli SARIBOĞA / SABAH
Başbakan Erdoğan, hastanelerin herkese bakmak zorunda olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimizde hastanelerden rehine toplanıyordu, şimdi bir rehine gösteremezsiniz. Devlet halkını mağdur edemez" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, hastanelerde 'Parası olana bakarız, parası olmayan başının çaresine baksın' gibi bir anlayışın olamayacağını söyledi. Etiler Dünya Göz Hastanesi'nin açılış törenine katılan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu ve sosyal bir hukuk devletinde ise, bedeli ne olursa olsun devletin halkını mağdur edemeyeceğini söyledi. Erdoğan şunları söyledi: "Göreve geldik, hastanelerden rehine toplanıyordu. Ama şu anda bir tane böyle rehine gösteremezsiniz. Niye? Benim vatandaşımı hastanede rehin alacak olanın alnını karışlarım. Böyle bir şey olamaz. Bunu açık ve net söyledim. 'Nerede böyle bir şey var, anında bize bildirin' dedik ve şu ana kadar da hamdolsun birkaç olayın dışında bize böyle bir şey yansımamıştır ve yansımayacaktır."

YENİ PROJE
İstanbul İkitelli'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yanına Türkiye'nin en büyük hastanesini kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Erdoğan, "Hastane 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda kurulacak. Şu anda projeleri hazırlanıyor" diye konuştu. Girişimcilere de seslenen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyorum ki, müteahhit firmalarımıza eğer sağlık sektöründe çalışmak istemiyorsan, ama imkanın var yatırım yapmak istiyorsan, 'Gel bir hastane kur 25-30 yıllığına devlete kirala'. Amacımız 'Kent Hastaneleri' oluşturmak. Aynı şeyi okullar için de geçerli. Çünkü bizim yatırım yapmaya imkanımız olmayabilir ama kiralamaya gücümüz yeter." Dünya Göz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu'nun konuşmasında, "Başbakanı ne zaman görsem, 'Eksiklerini tamamla da gelip açayım' diyor" sözüne atıfta bulunan Erdoğan, "Sormaya mecburum. Böyle bir yeri gelip açtıktan sonra 'Başbakan nasıl bir yeri açtı, ruhsatı var mıydı?' diye sorarlar. Eğer hakikaten ruhsat yoksa, ondan sonra da 'Başbakan ruhsatı olmayan bir yeri açtı' deyip, oradan rant sağlamaya gayret edenler olabilir" dedi. Erdoğan ve beraberindekiler açılışın ardından hastaneyi gezdiler. Dünyanın ilk yedi yıldızlı göz hastanesi olma özeliğine sahip olan Etiler Dünya Göz Hastanesi yaklaşık 40 milyon dolara mal oldu.

MESLEK LİSELERİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda düzenlenlediği törende 40 okulda yaptırdığı 40 spor salonu açılışını yapan Erdoğan, Türkiye için genç nüfusun bir övünç kaynağı olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Bu gün batıda hatta uzak doğu ülkelerinde meslek liselerinin oranı yüzde75, düz liselerin oranı ise yüzde 25 olurken bizde ise tam tersidir. İşte Türkiye şu anda böyle bir açıkla karşı karşıyadır. Biz bunu gidermenin gayreti içerisindeyiz. Meslek liselerine yönelik bu adımı kararlı bir şekilde atacağız."