kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsadaki ilginç tesadüf!

RAHİM AK
Maliye Bakanlığı, leasing sektöründeki KDV artışını içeren teklifi Bakanlar Kurulu'na sunmadan önceki iki günde Fon Finansal Kiralama hisseleri yüzde 20 düşmüştü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Borsadaki ilginç tesadüf!
Maliye Bakanlığı'nın finansal kiralama (leasing) sektöründe KDV'yi yüzde 18'e çıkaran teklifini sunduğu 19 Aralık'tan önceki iki gün Kuveytlilere yüzde 60'ı satılan Fon Finansal Kiralama (FFK) hisseleri yaklaşık yüzde 20 düşmüştü. Hisse iki günde 19.3 YTL'den 16.2 YTL'ye inmişti. Daha sonraki iki iş günü de düşüşüne devam eden hisse 24 Aralık'ta 15.8 YTL'ye gerilemişti. Bazı uzmanlar, bu dramatik düşüşü, fon şirketinin satışının duyurulmasına bağlıyorlar. Ancak, FFK'nın yabancı bir ortakla görüşmeler sürdürdüğü açıklaması temmuz ayında yapılmıştı. Bu nedenle nihai açıklamada hissenin bu kadar düşmesine anlam verilemiyor. Oysa Maliye Bakanlığı'nın leasingde KDV artışını öngören teklifi de 19 Aralık'ta yapılmıştı. Yani bu tekliften iki gün önce ve teklif yapıldığı gün hissenin değerinin çok ani bir şekilde yüzde 20 gerilemesi leasing şirketlerinin avantajının kaldırılmasına bağlanıyor. İlginç olan ise Maliye Bakanlığı'nın teklifinden birilerinin önceden haberdar olmasının mümkün göründüğü. Hissenin değerinin çok düşmesi nedeniyle daha sonra toparlanarak 17.5 YTL'ye çıkan hisse KDV artışı açıklandıktan sonra da yüzde 18 gerileyerek dün 14.3 YTL'den kapandı.

PLANLARIMIZ DEĞİŞEBİLİR
Ülker Grubu'na ait Yıldız Holding, Fon Finansal Kiralama'nın yüzde 60'ını Kuveytli Global Investment House'a 120 milyon dolara satmıştı. Global Investment House yetkilileri ise yaptıkları açıklamalarda Türkiye ile ilgili planlarını gözden geçireceklerini kaydettiler.