kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sigara için cezaevleri ve akıl hastanelerine özel alan

Özel sigara içme alanları oluşturulabilecek yerler arasına cezaevleri ile ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri de eklendi..
Meclis Genel Kurulu, sigara içme yasağının kapsamını genişleten yasa teklifinde AK Parti'nin önergesi ile değişiklik yaptı. Değişiklikler şöyle:

HASTANE BAHÇELERİ: Hastane ve cami bahçelerinde sigara içme yasağı kaldırıldı.

İŞYERLERİNDE: Kamu binaları ile birden çok kişinin çalıştığı işyerlerinde özel alan oluşturulmayacak. Yani kamu ve işyerlerinde sigara tamamen yasaklanmış oldu. İsteyen sokağa ya da bahçeye çıkıp sigara içecek.

BAR VE LOKANTALARDA: Lokanta, kahvehane, kafeterya, birahane ve bar gibi eğlence yerlerinde sigara içenler için özel odalar oluşturulması tekliften çıkartılarak buralarda da sigara içmek tamamen yasaklanmış oldu. Köy kahvelerinde de sigara içilmeyecek.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI: Şehirlerarası yolcu taşıyan demiryolu toplu taşım araçlarında da özel alan oluşturulması metinden çıkartıldı. Sadece şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşıyan deniz araçlarının güvertelerinde sigara içenler için alan oluşturulacak.

RUH SİNİR HASTALIKLARI HASTANELERİ: Otellerde, statlarda ve açık hava konserlerinde sigara içinler için özel alan oluşturulabilecek. Önerge ile özel sigara içme alanları oluşturulabilecek yerler arasına, cezaevleri, bakım evleri ile ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri de eklendi.