kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Deniz Bölükbaşı

Meclis'in tiryakileri bir 'formül' arıyor

HÜLYA KARABAĞLI / ANKARA
Kapalı mekânlarda sigara içmeyi yasaklayan tasarı ilk önce Meclis'teki tiryakileri paniğe sevk etti. Bazı vekiller bırakmaya çalışırken bazıları da MHP'li Bölükbaşı gibi "Bir yol bulurum" diyor..
Meclis'ten geçmesine kesin gözüyle bakılan kapalı yerlerde sigara içme yasağı, ilk önce Meclis'teki tiryakimilletvekillerinde telaş yarattı. Tiryaki vekiller sigara yasaklarına karşı formül ararken, yarım saat sigara içmeden duramayan isimlerden MHP'li Zeki Ertugay, Gürcan Dağdaş ve Recai Yıldırım ortak kararla sigara ile yollarını ayırdılar. Günde iki paketin üzerinde sigara içen MHP'li Deniz Bölükbaşı ise bırakmamakta kararlı. İşte Meclis'in manzarası:

* Sevahir Bayındır (DTP Şırnak): Yasanın tartışıldığı gün bıraktım. Hem sigara içip hem konuşmak olmaz. Hasip Kaplan'la konuştuk birlikte karar alıp bıraktık. Ama Hasip Bey duramadı.

* Gökhan Durgun (CHP Hatay): Sigara tiryakisi olarak zorlukları var. Sigara içmeyenlerin hakları korunmalı. Olumlu bir yasa. Zorluklarını yaşayacağım. Belki bu yasa bıraktırır. Yaşamımızı zorlaştıracak. Kuliste içilmeyecek. Elimizden geleni yapacağız ama zor olacak.

* Mahmut Durdu (AKP Gaziantep): Benim hassasiyetim bu tasarıyı çıkarırken hürriyetlerin uç noktalarına müdahale doğru değil. Biz tiryakilerin boğulmaması için insan haklarına saygılı olunması lazım. Meclis'te, başka yerlerde, mekâna göre tedbir alınmalı. Ben içerim ama yasaya da taraftarım.

* Hüseyin Besli (AKP İstanbul): Bu konuda konuşmak istemiyorum.

* Deniz Bölükbaşı (MHP Ankara): Yasa çıksın bakacağız. Sigarayı bırakmayı düşünmüyorum. Ben bir yol bulurum. İçerim. (Esprilerle: ADO planı uygularım. (Allahın Dediği Olur)

* Hüsrev Kutlu (AKP Adıyaman): Ben de nerede içeceğimi bilmiyorum. Hacdan yeni geldim. Bakacağım.

* Mehmet Tunçak (AKP Bursa): 22 yıldır içiyorum. Dirayetli ve istikrarlı sigara içicisiyim. Şu anda 6. zafer gününü yaşıyorum. Babam, anjiyo olacaktı. Bu da bırakmam için bir sebep oluşturdu.

* Ufuk Uras (ÖDP Genel Başkanı): İngilizler, sigara için 'tabut çivisi' diyorlar. Çok doğru. Ben tek tük keyif için içerim. Kuliste içiyordum. Artık içmem.
Haberin fotoğrafları