kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cami avlusunda sigara içilmeyecek

Zübeyde YALÇIN / ANKARA
TBMM Genel Kurulu bu hafta çıkaracağı yasa ile bar ve kahvehaneler dahil tüm kapalı alanlarda sigara yasaklanacak. Yasağa uymayanlara 50 YTL para cezası verilecek. Yasa çıktığında sigara içilemeyecek alanlar şöyle olacak:

Stadyumdan Atılacak: Hastane, özel sağlık kuruluşu, eğitim-öğretim kurumları, kültür, spor hizmeti veren açık kapalı yerlerde sigara içilemeyecek. Yani statlarda da sigara içmek yasak olacak.

Şoförlere De Yasak: Kamu hizmeti veren ulaşım araçları, taksiler, toplu taşım araçları ile bunların bekleme salonlarında sigara içilemeyecek.

Kahvede Sigara Yasağı: Fuar, alışveriş merkezi, düğün, kongre, toplantı, konferans salonu, kafeler, internet kafeler, atari, bilardo salonları ile resmi ve özel kurumların her türlü kapalı ve açık alanlarında sigara içilemeyecek.

Cami Avlusu: İbadethane, çocuklara yönelik eğitim ve sosyal tesislerin açık ve kapalı alanlarında içilemeyecek.

REKLAM YASAĞI: Sigara için reklam ve tanıtım yasağı uygulanacak.

Diziler De Yasak: Diziler dahil tüm televizyon yayınlarında rol gereği de olsa sigara kullanılamayacak.

18 Yaş Altına Sigara Yok: 18 yaşından küçüklere sigara satılmayacak. Özel ve resmi kolluk kuvvetleri, güvenlik elemanları, belediye zabıtaları veya TSK personeli, üniformalarını taşıdıkları sürece halka açık yerlerde sigara içemeyecek.