kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
YAZIN SUDA KIŞIN KARDA RAFTİNG Erzincan'a 50 kilometre uzaklıktaki Yıldırım Akbulut Akçay Kayak Tesisleri'ne gelen vatandaşlar, kar raftingi ile eğlendi.

Güney'de bahar Doğu'da kar

A.A
Yılbaşında yurt genelinde yağış yok. İç ve Doğu Anadolu'da buzlanma uyarısı yapıldı. Bitlis'te kar 15 köy yolunu kapattı Antalya'da ise sıcaklık 18 dereceye çıktı..
Yılbaşında yurdun büyük bölümünde yağış beklenmediği bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Rize, Artvin ve Hopa çevreleri, yarın da kıyı Ege ile Çanakkale ve Antalya'nın batı ilçeleri yağış alacak. Yılbaşında yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Hafta boyunca, Marmara ile yurdun iç kesimlerinde sis, İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don beklenmesi nedeniyle sürücüler, ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

15 KÖY YOLU KAPANDI
Öte yandan Doğu Anadolu'da sert kış koşulları hüküm sürmeye devam ediyor. Bitlis ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 15 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolları açmak için İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürürken, Gölbaşı ve Günkırı Belediyeleri de mahallelerdeki yolları açmaya başladı. Yağan kar yüksek kesimlerde fırtınaya dönüşürken, hayvanlarına ot bulamayan vatandaşlar zor durumda kaldı. Köylüler, yetkilileri telefonla arayarak yolların bir an önce açılmasını, aksi halde hayvanlarının açlıktan telef olacağını bildirdi. Güroymak ilçesine bağlı Cevizyatağı, Çayrası, Çıtak, Gedikpınar köylerinden şehir merkezine alışverişe gelen vatandaşlar yollar kapanınca geceyi ilçede geçirmek zorunda kaldı.

MUŞ'TA ÇIĞ DÜŞTÜ
Muş'un bin 800 rakımlı Üçevler köy grup yolunun Çavuştepe mevkisinde iki ayrı yerde meydana gelen çığ nedeniyle 12 köy ve 5 mezra yolu kapandı. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu Üçevler köy grup yolunun çığ nedeniyle kapanması ile birlikte karla mücadele ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Haberin fotoğrafları