kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hint esintileri her yeri sarmaya başladı

Taksim'de açılan Hindistan Kültür Merkezi'nde yogadan meditasyona, Hint danslarından yemek kültürüne kadar pek çok konuda eğitim veriliyor..
İçeriye girer girmez tütsü kokuları, klasik Sanskritçe ezgiler ve zil seslerinin duyulduğu bu değişik mekân, İstanbul Taksim'de açılan Hindistan Kültür Merkezi'nden başka bir yer değil. Kendinizi Hindistan'da hissedeceğiniz bu merkez, özgün Vedik kültürüyle tanışmak isteyenler için özel olarak düşünülmüş. İnançları, ritüelleri, festivalleri, baharatları, yemekleri, tapınaklarıyla renkli ve mistik bir ülke olan Hindistan'ı görmek isteyenler, yolculuğa çıkmadan önce burayı ziyaret edebilir. Çünkü merkezde Hindistan'a dair ne varsa; yogadan meditasyona, klasik Hint dans ve müziğinden vejetaryen yemeklerine, ayurveda derslerinden Hint usulü masaja kadar her şeyi bulmak mümkün... Hindistan Kültür Merkezi'ni kendisi İngiliz, annesi Hintli olan Nara Balaram kurmuş. Londra'dan başlayıp iki yıllık Hindistan yolculuğu sırasında ilk kez 1994'te Türkiye'ye karavanıyla gelen Nara, her iki ülkedeki yaşam biçimlerini ve insanlarını çok sevmiş. Ve sonunda İstanbul'a yerleşmeye karar vermiş.

KÜTÜPHANESİ DE VAR
Daha çok eğitim amaçlı düşünülen merkezde hem aştanya yoga hem de hatha yoga derslerinin verildiği kursları Evren Şener, Ürün Kurtiç, Deniz Susever gibi hocalar düzenliyor. Hindistan kültüründe çok yaygın olarak görülen klasik Hint dansını ise Mira Fatoş Hardacre öğretiyor. Merkezin kütüphanesinde de Hint kültürüne ve felsefesine ait hem İngilizce hem de Türkçe kitaplar bulabilirsiniz. Ayrıca Hindistan meraklılarıyla Vedik felsefesi seminer ve söyleşileri, film gösterileri de yapılıyor. Hindistan Kültür Merkezi'nde kısa bir süre sonra açılacak lokantada da orijinal Hint yemekleri sunulacak. (Bilgi için: indianculturalcenter.org
Haberin fotoğrafları