kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sınırsızca alışveriş edebilmek her türlü konforu ayağınıza getiriyor.

Böyle alışveriş dostlar başına

ESRA ÇORUH
VIP (Very Important Person), yani çok önemli kişi anlamına geliyor. Alışveriş yaparken de VIP olduğunuzu hissetmek ister misiniz? Özel bir odada şampanyanızı yudumlarken bir şeyler satın almak, sandığınızdan çok daha keyifli olabiliyor..
Paris'te saat 19.00'dan sonra Christian Louboutin mağazasının açık olduğunu görünce çığlık atarcasına seviniyorum. Ama mağaza görevlisi kapalı olduklarını söylüyor. İçeride müşteri olduğunu söyleyip ısrar edince "VIP müşterimiz için açık," diyor. Evde kaç çift Louboutin ayakkabım olduğunu hesaplamaya çalışıyorum... Kaç çift daha alırsam ben de VIP hizmet alabileceğim? Ama içerideki Rus çiftin almaya hazırlandığı kutuları görünce, bir sonraki gün mağazaya normal saatlerde gitmenin daha doğru olduğuna karar veriyorum! Dünyada artık alışveriş keyfine daha da keyif katmanın sınırı yok... İsterseniz mağaza size özel saatlerde açılabilir, evinizden aldırılabilir, sadece size özel bir odada istediğiniz ürünler sergilenerek alışverişinizi yapabilirsiniz. Tabii bu arada istediğinizi yiyip, içerek... İşte dünyanın önemli merkezlerinde bu lüksü yaşayabileceğiniz adreslerden bazıları:

Bergdorf Goodman, New York
New York 5. caddedeki Bergdorf Goodman'ı rakiplerinden farklı kılan en önemli şey, tüm ünlü markaları bir arada sunması kadar çok profesyonel bir satış ekibine sahip olması. VIP hizmette de Bergdorf Goodman'ın üzerine yok! Seçkin markalar arasından size istediğiniz koleksiyonları sundukları gibi, özel bir odada da meşhur restoranı BG'den öğle yemeğinizi yiyip alışveriş edebilirsiniz. Yemek de alışveriş gibi sıradan değil! Veuve Clicquot şampanyası eşliğinde havyarlı kanepeler sadece bir 'hoş geldin' için! Rahat koltuklarda, bol aynalı odada hizmette sınır yok neredeyse...

Neiman Marcus, Dallas
Yine ünlü markaları bir arada bulabileceğiniz mağaza zinciri Neiman Marcus, özellikle Dallas'da bulunan şubesiyle VIP alışverişte iddialı. Dallas'lı zengin kadınların özellikle öğle yemeği için buluştuğu VIP odası, hem alışveriş hem de arkadaşlarla bir araya gelmenin bir başka yolu.

Van Cleef & Arpels, Bal Harbour Miami
Hem Van Cleef'in şahane mücevherleri hem de Miami'deki Bal Harbor'ın harika atmosferi... İkisi bir arada olduğu zaman VIP alışverişin de keyfine diyecek olmaz tabii! Eğer Van Cleef'in saygıdeğer, yani önemli bir müşterisiyseniz gün içinde bile sizin için mağaza kapatılabiliyor. Hatta isterseniz en yakın kız arkadaşınıza evlenmeden önce bir parti bile organize edebilirsiniz! Arkadaşınıza düğün için hediye alırken, keyifli vakit de geçirmeniz mümkün. Bunun için tüm organizasyonu mağaza yetkilileri sizin için gerçekleştiriyor!

Harvey Nichols, Londra
'Harvey Nicks'; lokal alışveriş meraklıları Londra'da böyle diyor! Özel müşterileri için VIP alışveriş odaları bulunan mağaza zinciri, alışveriş sırasında 'Fifth floor' adlı restoranından da dilediğinizi önünüze getiriyor. Hem yemeğinizi yiyip hem de alışverişinizi yapıyorsunuz.

Kaviar And Kind, Los Angeles
Mücevher meraklılarına duyurulur. Yolunuz Los Angeles'a düşerse, Kaviar and Kind mağazasında VIP hizmeti alabilirsiniz. Bulundurduğu özel koleksiyon dışında sadece randevuyla hizmet veren mücevher mağazasının müşterileri; Naomi Watts, Penelope Cruz ve Lindsay Lohan...

Rene Caovilla, Milano
Şampanya, espresso ve tartinler eşliğinde ayakkabı alışverişine kim hayır diyebilir ki! Ayakkabı tasarımcısı Rene Caovilla, kadınları düşünerek hizmette sınır tanımıyor. Dünyadaki her mağazasında özel hizmetler sunan markanın, özellikle Milano'daki mağazası dekoruyla da çok hoş ve özel.

Prada, Tokyo
İsveç mimarlık firması Herzog & de Meuron'nun eseri Prada mağazası, özel odasında şampanya ve kanepeli VIP alışveriş deneyimi sunuyor. Markanın tasarımlarını ilk siz görebileceğiniz gibi, bu özel mimaride bu ayrıcalığı yaşamanın da ayrı bir zevk olduğunu da hatırlatalım. Mağazanın VIP müşterilerinden birisi de Paris Hilton.
Haberin fotoğrafları