kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gittiğiniz davete uygun giyinin

ESRA ÇORUH
Gidilen davete göre giyinmek yalnızca kadınların değil, erkeklerin de özenle üzerinde durması gereken bir konu. Bu yılbaşı gideceğiniz mekâna göre smokin, takım elbise ya da jean tercih edebilir ve yine şık olabilirsiniz..
1 Yeni yıl balosunda ne tür bir kıyafet giymem uygun olur? Eşim uzun bir tuvalet giyiyor ve ben yanında özensiz durmak istemiyorum. Takım giymem uygun mu, yoksa smokin mi giymeliyim? (Bülent T. / Ankara)
- Balo gibi davetlerde erkeklerin smokin giymesi daha uygun olur. Ama smokininiz yoksa, koyu renk bir takım elbise de giyebilirsiniz. Ancak 'black tie' yazan davetiyeler, 'formal giyim' davetleridir. Yani kadınların gece kıyafeti, erkeklerin de smokin giymesi uygun olur. Smokin giydiğinizde smokin gömleği, papyon ve ona uygun ayakkabı giymeyi de ihmal etmeyin. Smokin içine giyeceğiniz normal gömlek aynı etkiyi yaratmayacağı gibi hoş durmaz. Eğer smokininiz yoksa koyu renk takım elbiseyi beyaz gömlekle tamamlayabilir ve kravat takabilirsiniz. Siyah takım elbisenin altına ince tabanlı bir ayakkabı giymenizi öneririm.

2 Merhaba. Yeni yıl kutlaması için restoranda özel bir kutlamaya gidiyoruz. Takım elbise mi giymek gerekiyor? Sizce jean pantolon giymem uygun olur mu? Önerilerinizi bekliyorum. (Murat Ü. / Ankara)
- Yeni yıl kutlaması olduğu için jean giymemeniz sanırım daha doğru olacaktır. Onun yerine yine spor ama daha şık bir kıyafet tercih edebilirsiniz. Örneğin kumaş pantolonla gömlek giymeniz daha şık bir seçim. Siyah pantolon giyiyorsanız, siyah ince bir trikoyla tamamlayabilir ve çok da şık olabilirsiniz. Ama mutlaka jean giyip rahat etmek istiyorsanız, üzerine beyaz bir takım elbise gömleği giyin. Lacivert blazer ceketle de tamamladığınızda kıyafetiniz daha geceye uygun bir hale gelecektir. Siz siz olun, böyle bir gecede sakın ha jean üzerine tişört ya da sweat shirt gibi onu spor hale getirecek üstler tercih etmeyin! Her zaman rahat ama şık olmak en güzeli...

3 Merhaba. Önerilerinizi beğenerek okuyorum. Sizden ricam yılbaşı gecesiyle ilgili. Bu gecenin fazla abartıldığını düşünüyorum. Ama yine de gideceğim ev partisine ne giymem gerektiği konusunda kararsızım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (Ahmet K. / İstanbul)
- Haklısınız. Bu geceyi abartıp duruyoruz ve daha da komik duruma düşüyoruz. Eğer evde bir davete gidiyorsanız, dilediğiniz gibi giyinebilirsiniz. Ev daveti için rahatlık en önemlisi. Rahat edeceğiniz bir pantolon ve uygun bir gömlek bu gece için en uygun kıyafet olacaktır. Durumu abartmaya hiç gerek yok! Jean pantolonla gidebileceğiniz gibi, ev sahibine hoşluk yapmak istiyorsanız rahat ettiğiniz bir takımı bile giyebilirsiniz ya da kumaş pantolonla da gidebilirsiniz. Ama işi iyice hafife almak doğru olmayacağı için yırtık jean, baskılı tişörtle gitmek de olmaz. İşi garantiye almak için klasik yıkamalı jean pantolonla beyaz gömlek giymenizi öneririm. İyi eğlenceler...
Haberin fotoğrafları