kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jeaninizi işe giderken gömlekle, hafta sonu ise tişörtle tamamlayabilirsiniz.

Erkekler için mükemmel jean

Esra ÇORUH
22.12.2007
Jeanler, kadınlar kadar erkeklerin gardıroplarında da önemli yer tutuyor. Bu sezon koyu lacivert jeanler moda. Ama esas problem kendinize uygun modeli bulup, doğru üstlerle tamamlamak..
1- Jeani işe de giymek istiyorum ama sadece tişörtle mi giymek zorundayım? Biraz ciddileştiremez miyim? Önerilerinizi bekliyorum. (Ahmet K. - İstanbul)
- İş yeriniz izin veriyorsa jean pantolonu giymenizde hiçbir sakınca yok. Ancak hafta sonu kıyafetleriniz gibi tişörtle tamamlamak yerine gömlek ve ceketle giyebilirsiniz. Böylece kıyafetinizi ciddileştirmiş de olursunuz. Eğer 40 yaşın üzerindeyseniz hafta sonunda da baskılı tişörtler yerine polo yakalı tişörtlerle jeaninizi tamamlamalısınız! İş yerinde giyeceğiniz jean pantolonunuzun modeline ve yıkamasına da dikkat etmenizde fayda var. Örneğin yırtık bir jeani ciddileştirmek zor olabilir... Ya da çok fazla beyazlatılmış yani ağartılmış jeanler artık eskilerde kaldı. İşe giymek için daha klasik jeanleri tercih etmenizi öneririm.

2- Jean pantolon giymeyi çok seviyorum. Size sorum, yeni jean pantolon alışverişi yaparken doğru model olduğunu nasıl anlayacağım? Uygun jean pantolonu bulmak için nelere dikkat etmeliyim? (Uğur Can D. - İzmir)
- Gardıroplarımızda senelerdir vazgeçemediğimiz jean pantolonlarımız var. Her sezon modeller ya da yıkamalar değişiklik gösterse de, sevdiğimiz jean pantolonlarımızdan vazgeçemeyiz. O yüzden gardırobunuza yeni bir jean pantolon katmak her türlü kıyafet alışverişinden zordur! En önemlisi alacağınız yeni jeanin zamansız olmasına dikkat etmeli, tıpkı vazgeçemedikleriniz gibi onu da senelerce giymelisiniz. Jean trendleri her sene değişebilir ama siz yine de klasik modelleri tercih edin, böylece hemen sıkılmış olmayacaksınız. Klasik bir model demek sıkıcı olması gerektiği anlamına gelmiyor. Jeanlerdeki rivetler, dikişler birbiriyle çok farklılık gösteriyor ve klasik modeller her zaman olduğu gibi vazgeçilmez oluyor. Yeni bir jean alırken onu nereye giyeceğiniz de önemli bir faktör. Tabii ki jean pantolon içinde kendinizi iyi hissetmeli, rahat olmalısınız. Eğer ceketlerle giyeceğiniz bir pantolon seçiyorsanız yıkamasının çok ağartılmış olmamasına dikkat edin. Bu tür klasik kesimli, teferruatlı olmayan jean pantolonlardan sıkılmayacağınız gibi her yere de rahatlıkla giyebilirsiniz. Jean pantolon denemekten sıkılmayın. Birçok farklı markanın jeanlerini deneyin ve içinde en rahat hissettiğinizi alın. Mükemmel bedeni bulmanız çok önemli. Boyunun kısa, baseninin ve ağının dar olmamasına özen gösterin. Arkadan duruşuna da iyice bakın; hatta başkalarından da fikir alın.

3- Jean pantolonlarda yıkamaların sürekli değiştiğini görüyorum. Bu sezon hangi yıkamalı jean pantolonların moda olduğunu söyler misiniz? (Naci T. - İstanbul)
Haklısınız, bir sezon iyice beyazlatılmış jean pantolonlar modayken, bir sonraki sezonda yıkamasına neredeyse dokunulmamış modeller öne çıkıyor. Ama unutmayın, orijinal yıkamalı 'blue jean'lerin hiç modası geçmiyor. Onun yanında birkaç sezondur özellikle erkeklerin jeanleriyle çok oynandığı için artık daha minimal, az yıkamalı jean pantolonlar moda oldu. Ham denim efektindeki koyu lacivert jeanler çok moda. Bir zamanların kirli jean efektleri artık yok. Pas, kir ya da boya izli jeanleri artık giymeyin! Ayrıca renkli ya da beyaz jean pantolonları da bırakın Don Johnson giysin! Biraz farklı olmak istiyorsanız, koyu lacivert ya da siyah jeani tercih edebilirsiniz.

4- Jean pantolonlarım çok çabuk soluyor. Onları daha uzun süre giyebilmek için bakımını nasıl yapmak gerekir? Teşekkürler. (Behçet Ü. - Adana)
- Jean pantolonunuzu daha uzun giyebilmek için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Örneğin, yeni jean pantolonunuzun boyunu yaptırmadan önce yıkamalısınız. Pantolonu yıkadıktan sonra çekme ihtimaline karşı, yıkama işini sonraya bırakmayın. Ayrıca jean pantolonlarınızı yıkadığınızda mutlaka ters çevirin. Böylece diğer çamaşırlarla sürtünmeyi önlemiş olacak ve daha uzun süre aynı renkte kalmasını sağlayacaksınız. Ayrıca jean pantolonlarınızı kurutucuya atmamanız gerek. En iyisi jeaninizi düz sererek kurutmak. Jean pantolonu ilk kez yıkadığınızda çamaşır makinesinde başka çamaşır olmamasına özen gösterin; çünkü renk akabilir ve diğer çamaşırlarınız boyanabilir...
Haberin fotoğrafları